Watch Medier

Dansk software-startup henter trecifret millionbeløb

En række internationale investorer skyder 230 mio. kr. i danske Pento, der udvikler software til lønadministration. Pengene skal bruges til at erobre tre nye markeder, herunder Spanien.

Pento-stifterne Jonas Bøgh Larsen (tv.) og Emil Hagbarth Rasmussen. | Foto: Pento / PR

For anden gang i 2021 henter softwareselskabet Pento et trecifret millionbeløb fra investorer, og i denne omgang er der tale 230 mio. kr., skriver Børsen.

Softwareselskabet, der står bag en løsning til at automatisere lønadministration, rejste så sent som i maj 100 mio. kr., og Pento har tidoblet omsætningen i år.

"De penge, som vi rejste i maj, har vi stadig en masse tilbage af. Mange af vores hypoteser har vist sig rigtige, og vi har samtidig fået hul på markedet for store virksomheder i Storbritannien," siger Jonas Bøgh Larsen, der stiftede Pento sammen med Emil Hagbarth Rasmussen i 2017, til Børsen.

Det er de to amerikanske venturefonde Avid Venture og Tiger Global, som har ført an i den seneste runde, hvor de eksisterende investorer Seedcamp, Local Globe og General Catalyst også skød flere penge i det danske softwareselskab.

Softwarehus henter millioner fra Snapchat-investor 

Startup bag lønsoftware rejser 18 mio. kr.  

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs