Pensionsselskab sælger Nordeas hovedsæde i Aarhus til ejendomsudvikler

PKA har solgt 3200 kvm kontorejendom i det centrale Aarhus til ejendomudvikleren Emilienborg for lige knap 100 mio. kr. Nordea flytter ud, og målet er herefter at skabe et mere levende butiksliv omkring Sankt Clemens Torv og Bispetorvet.
Den handlede ejendom huser i øjeblikket Nordea, der dog fraflytter lejemålet til foråret. | Foto: PR / Emilienborg
Den handlede ejendom huser i øjeblikket Nordea, der dog fraflytter lejemålet til foråret. | Foto: PR / Emilienborg

Udviklings- og ejendomsselskabet Emilienborg har 1. december overtaget en 3200 kvm kontorejendom på Sankt Clemens Torv 6 i Aarhus. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Sælger er pensionsselskabet PKA. Ifølge tingbogen lyder købsprisen på 91,5 mio. kr. for ejendommen, der for øjeblikket huser Nordeas hovedsæde i Aarhus.

"Det er en spændende ejendom, som oprindeligt er opført som bank- og kontorbygning i 1967. Den har lige indtil Nordeas fraflytning i foråret 2022 været anvendt til samme formål," udtaler Emilienborgs ejer og direktør, Thorkil Kristensen, i pressemeddelelsen, hvor han afslører planerne for ejendommen:

"Den gældende lokalplan giver mulighed for, at der fremadrettet vil kunne skabes et mere attraktivt og levende butiksliv i området omkring Sankt Clemens Torv og Bispetorvet. Målet er at skabe en bedre sammenhæng mellem Strøget, Sankt Clemens Stræde og Store Torv," udtaler han.

Handlen er blevet formidlet af erhvervsmægleren og navnebroren Thorkild Kristensen Erhverv Aarhus.

Lokal investor køber Aarhus-ejendom for tocifret millionbeløb og er varm på mere

Windsurfing skaffede penge til den første ejendom — i dag ejer han for en milliard 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også