Stifter af barkæde køber trofæbygning: Eksklusiv klub rykker ind

Adam Falbert fra barkæden Rekom har købt den gamle flyvebådsterminal i København, som Pandora-milliardær havde udbudt til en "ualmindelig høj" pris. Ejendommen skal nu lejes ud til global medlemsklub for den kreative elite.
Toldkammerbygningen er opført i 1937 og renoveret og ombygget i 1976. Den er tegnet af arkitekt og kongelig bygningsinspektør Kristoffer Varming i funkisstil. | Foto: PR
Toldkammerbygningen er opført i 1937 og renoveret og ombygget i 1976. Den er tegnet af arkitekt og kongelig bygningsinspektør Kristoffer Varming i funkisstil. | Foto: PR

Den ikoniske funkisbygning med runde ender på Havnegade 44 i København, som tidligere har været såvel toldkammer som flyvebådsterminal, har fået ny ejer.

Det fremgår af tingbogen, at erhvervsmanden Adam Falbert, stifter og adm. direktør i nattelivskoncernen Rekom, har købt den 1277 kvm store ejendom for 84 mio. kr.

Planen er dog ikke at åbne en ny bar eller natklub – men derimod en helt anden type klub. Ejendommen skal nemlig være nyt klubhus i den eksklusive medlemsklub Soho House, der har mere end 100.000 medlemmer på verdensplan.

Det oplyser Adam Falbert til EjendomsWatch og uddyber, at han det seneste års tid har samarbejdet med Soho House om at finde den rigtige placering til kædens første lokation i Norden.

Soho House lejer sig ind i bygningen, der hidtil har huset tre restauranter i Claus Meyer-koncernen. De fraflytter adressen i løbet af 2022.

Solgt under udbudspris

Toldkammerbygningen, der i de senere år er gået under navnet Custom House, har været til salg siden sommeren 2020, hvor den hidtige ejer – Pandora-milliardæren René Sindlev – udbød ejendommen gennem advokatfællesskabet Homann Advokater.

Udbudspris lød på 95 mio. kr. svarende til en kvadratmeterpris på ca. 75.000 kr. – en pris som erhvervsmægler Kim Kyhl Andersen fra Andersen Erhverv beskrev som "ualmindelig høj som investeringsobjekt".

"Der er jo tale om en trofæbygning. Købersegmentet er jo en, der gerne vil have et smukt trofæ hængende på væggen," sagde Kim Kyhl Andersen dengang til EjendomsWatch.

Ejendommen er nu altså solgt for 84 mio. kr., 11 mio. kr. under udbudsprisen. Sælger var dog allerede i sommer indstillet på, at den endelige pris ikke nødvendigvis ville være identisk med udbudsprisen.

"Jeg skal jo ikke sige, om det bliver 90 mio., eller hvad det bliver, men det er jo i det leje," sagde Gregers R. Lauridsen fra advokatfællesskabet Homann Advokater, der er mægler på handlen, til EjendomsWatch.

Pandora-milliardær vil sælge ikonisk havnebygning – mægler måber over prisen

Rekoms store køreplan: Vi kan blive en superkonsolidator for alt i nattelivet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også