Mægler forventer salg af Valdemars Slot inden sommerferien

Valdemars Slot på Tåsinge er til salg, og ejendomsmægleren tror på kort proces. Han forventer, at den nye ejer bliver en dansker.
Et salg af Valdemars Slot ventes inden sommer. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Et salg af Valdemars Slot ventes inden sommer. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Valdemars Slot med med et omfattende landbrug og skovbrug på Tåsinge ud for den sydlige del af Fyn får efter alt at dømme nye ejere inden længe.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

”Jeg har vel haft 10 fremvisninger nu, og det er alle folk, der har pengene. Så der sker en masse, og jeg er rimeligt sikker på, at der vil være underskrevet en aftale, når vi går ind i sommeren,” siger ejendomsmægler Asger Olsen, der står for salget.

Han forventer, at køberen bliver en dansker.

Slottet er sat til salg for 165 mio. kr. og omfatter 269 hektar landbrugsjord, 91 hektar skovbrug, gode jagtmuligheder samt en historisk og samtidig landskendt hovedbygning-

Valdemar Slot midt på Tåsinge er sat til salg efter nogle lidt omtumlede sidste år.

Valdemars Slot har i hele 11 generationer været i familien Iuel-Brockdorfss eje, men de to søstre og ejere, tidligere baronesser Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus har nu smidt håndklæderne i ringen og besluttet sig for at sælge, efter at selskabet bag Valdemars Slot efter uenigheder mellem søstrene blev sendt til tvangsopløsning forrige år.

Hovedbygningen på Valdemars Slot blev opført i 1640 og troner majestætisk i et barok slotsanlæg samt med udsigt til såvel spejldam, hav, park og slotssø. Hovedbygningen er fredet, og der er i alt 6.000 kvm.

Ud over de mange hektar mark- og skovbrug og et samlet jordtilliggende på 418 hektar, tæller slottet også en række driftsbygninger samt hele 17 udlejningsboliger.

Kendere af landbrugsmarkedet og handel med dyre godser og herskabsvillaer stiller sig tvivlende over for, om det vil blive en landmand, der ender med at overtage skødet på den sydfynske herlighed.

”Køberne er jo nok ikke traditionelle landmænd, men det, jeg kalder industrifolk. Folk, der har solgt deres it-virksomhed eller maskinfabrik,” har ejendomsmægler Claus Støvlbæk Clausen, der har speciale i større landejendomme, tidligere udtalt til B.T.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også