Watch Medier

Konkurrencemyndighed undersøger datacentralers praksis midt i kamp om Handelsbanken

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bekræfter over for mediet InsideBusiness, at den undersøger bankernes indkøb af it-ydelser - herunder fra landets datacentraler. Datacentralernes udtrædelsesgebyrer kan blive afgørende i den aktuelle kamp om Handelsbanken.

Datacentralerne og deres udtrædelsesgebyrer spiller en stor rolle i konsolidering af bankmarkedet. | Foto: PR

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sat gang i en kulegravning af de danske bankers it-indkøb, herunder fra datacentralerne BEC, SDC og Bankdata, skriver mediet InsideBusiness.

Undersøgelsen foretages således midt i kampen om, hvem der skal overtage Svenska Handelsbankens danske aktiviteter, og her kan især datacentralernes udtrædelsesgebyrer eller såkaldte ”dummebøder” komme til at spille en afgørende rolle.

Det vil nemlig blive en dyr omgang, såfremt køberen af Handelsbanken bliver en bank, der ikke opererer på datacentralen BEC, som ifølge InsideBusiness opkræver i omegnen af 1 mia. kr. i udtrædelsesomkostninger.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bekræfter over for InsideBusiness, at man har i gangsat en undersøgelse, men ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad den indebærer.

Fredag kunne Børsen Pro Finans berette, at Jyske Bank, der bruger datacentralen Bankdata, arbejder på at strikke et bud sammen.

Spar Nord og Nykredit har hidtil været i favoritfeltet. Begge banker benytter BEC og slipper derfor for at betale ”dummebøder”, såfremt Handelsbankens danske aktiviteter ender på en af disses hænder.

Medie: Jyske Bank kaster sig ind i kamp om Handelsbanken

BEC ruster sig til mere open banking – men det kan tage fem år 

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs