Børsnoteret speditør foretager hidtil største opkøb

Den danske børsnoterede speditørvirksomhed NTG overtager det amerikanske selskab Aries Global Logistics for en lille halv mia. kr. Aries skal være krumtap for NTG’s luft- og søfragt i USA.
Foto: PR / NTG
Foto: PR / NTG
AF MARKETWIRE OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Nordic Transport Group (NTG) har underskrevet aftale om køb af det amerikanske transportselskab Aries Global Logistics (AGL).

Det fremgår af en børsmeddelelse tirsdag aften.

Prisen er aftalt til 70 mio. dollar, eller 470 mio. kr., kontant og på gældfri basis. Desuden indeholder aftalen yderligere earn-out betalinger for op til 35 mio. dollar afhængig af selskabernes udvikling i 2022 og 2023.

Aries arbejder med spedition af luft- og søfragt og tilbyder desuden en række andre serviceydelser blandt andet inden for lagerfaciliteter og behandling af told.

AGL omsatte sidste år for cirka 285 mio. dollar og havde et driftsresultat, EBIT, på omkring 15 mio. dollar. Det gør selskabet til NTG’s største opkøb til dato.

NTG venter at hente synergier på 2,5-3,5 mio. dollar fra opkøbet og vil, når handelen gennemføres, komme med yderligere detaljer om sine forventninger til 2022.

Fantastisk match

I en meddelelse sendt til MobilityWatch udtaler NTG-topchef Michael Larsen, at der er tale om et ”fantastisk match.”

”Med opkøbet af AGL fordobler vi størrelsen på vores Air & Ocean-division, og vi cementerer dermed vores position som global aktør,” lyder det fra tophefen.

”AGL og NTG deler de samme værdier. AGL har, ligesom NTG, en decentral struktur og bygger på en kultur præget af entreprenørskab, hvor man i høj grad forankrer det kommercielle og operationelle ejerskab lokalt. Det harmonerer med NTGs måde at drive virksomhed på. Derfor giver opkøbet rigtig god mening for os – både organisatorisk og værdimæssigt.”

I meddelelsen lyder det desuden, at AGL’s grundlægger og direktør, Frank D’Ambra, forsætter i sin nuværende rolle. Samtidig vil han og direktør Joe Greco geninvestere i NTG som i aftalen.

”AGL bliver omdrejningspunktet for vores aktiviteter inden for luft- og søfragt i USA. De har et stærk og veludviklet netværk af samarbejdspartnere både nationalt og internationalt samt gode kunderelationer, som vi ser frem til at dyrke endnu mere i fremtiden,” udtaler Michael Larsen.

Efter gennemførelsen af opkøbet - som ventes at være på plads senest i juni - vil NTG’s nuværende amerikanske datterselskaber fusionere med AGL, som fremover vil danne rammen om de amerikanske aktiviteter inden for luft- og søfragt.

AGL har hovedkvarter i New York og har derudover otte kontorer i USA.

Leman åbner syvende kontor i Kina

Scan Global forlænger stop for transport til Rusland og Belarus ”indtil videre” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også