Medarbejdere overtager knap halvdelen af landbrugsentreprenør

Byggevirksomheden Gråkjær, der har et stort salg til landbruget, har valgt en ny ejerform, der skal tiltrække og fastholde medarbejdere.

Næsten 50 år efter at John Gråkjær etablerede totalentreprenørvirksomheden Gråkjær, har han og familien besluttet, at selskabet fra Holstebro skal fortsætte med en ny og utraditionel ejerform.

48 pct. af virksomhedens aktier er således blevet overdraget til selskabets ansatte. Modellen er valgt for at belønne loyale medarbejdere, styrke tilknytningen til virksomheden og tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Det oplyser virksomheden, der opfører byggerier til landbrug, erhverv og bolig, i en pressemeddelelse.

”Vi har et godt team med stærke kompetencer og et godt sammenhold, og det skal vi holde fast i,” siger John Gråkjær i meddelelsen og tilføjer:

”Vi må dog også sande, at vi er i en branche, hvor der er rift om buddet. Det er derfor mit håb, at aktieprogrammet både kan være med til at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere. Dét er nemlig afgørende, hvis Gråkjær skal forblive et stærkt navn i branchen,” forklarer han.

Alle funktionærer, der har været ansat i Gråkjær Holding-koncernen i mindst 12 måneder vil blivetilbudt at deltage i aktieprogrammet. Familien Gråkjær vil forsat have aktiemajoriteten på 52 pct..

Gråkjærs seneste regnskab er fra det forskudte regnskabsår 2020/2021. Her landede omsætning på 491,8 mio. kr. mod 575,4 mio. kr. året forinden. På samme tid så Gråkjær resultatet efter skat stige fra 8,5 mio. kr. til 13,9 mio. kr.

Virksomheden beskæftiger 140 medarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også