Fransk storbank må tage kæmpetab ved salg af russisk forretning

Som den første af de helt store vestlige banker sælger Société Générale sin russiske forretning og må tage en nedskrivning svarende til 22,3 mia. kr.
Rosbank er solgt med et stort tab til følge. | Foto: Maxim Zmeyev/Reuters/Ritzau Scanpix
Rosbank er solgt med et stort tab til følge. | Foto: Maxim Zmeyev/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den franske storbank Société Générale sælger sin russiske afdeling, Rosbank, til rigmanden Vladimir Potanin og slutter sig dermed til den voksende liste af vestlige selskaber, der forlader Rusland som konsekvens af landets invasion af Ukraine.

Det skriver Bloomberg News.

Salget koster en nedskrivning på 3 mia. euro - svarende til 22,3 mia. kr. - men alligevel vil Société Générale fortsætte sit aktietilbagekøbsprogram på 915 mio. euro - ligesom der holdes fast i udbyttet på 1,65 euro per aktie for resultaterne i 2021.

Den franske storbank er den første af de helt store banker, der fuldstændig lukker sine aktiviteter i Rusland, men også Raffeisen Bank og Unicredit overvejer nu fremtiden, skriver Bloomberg News.

Société Générales russiske afdeling stod sidste år for 2,7 pct. af bankens samlede overskud og dækker over 1,7 pct. af franskmændenes samlede udlån.

Investorerne tog godt i mod trækket og sendte umiddelbart Société Générale-aktien op med 6,6 pct. til 23,31 euro på børsen i Paris.

Saxo Bank lukker for kunder fra Rusland og Hviderusland

Russisk bank har ikke længere kontrol over europæisk forretning

Verdensbanken forudser økonomisk kollaps i Ukraine

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også