Huscompagniet opkøber typehusfabrik i Esbjerg

Ved at købe en Esbjerg-fabrik, der producerer præfabrikerede huse, kan selskabet i 2025 sælge en halv gang mere end hidtil forventet.
"Det giver os en unik markedsposition,” udtaler Martin Ravn-Nielsen (tv.), adm. direktør i Huscompagniet. | Foto: Gregers Tycho
"Det giver os en unik markedsposition,” udtaler Martin Ravn-Nielsen (tv.), adm. direktør i Huscompagniet. | Foto: Gregers Tycho
AF MARKETWIRE

Huscompagniet har indgået en aftale om køb af Danhaus i Esbjerg, som producerer præfabrikerede huse. Prisen for Danhaus er 90 mio.kr.

I forbindelse med overtagelsen hæver Huscompagniet sine langsigtede salgsmål, fremgår det af en børsmeddelelse.

Selskabet regner nu med et salg på 750 enheder i 2025 mod tidligere 500.

”Med opkøbet hæver vi vores ambitioner for B2B-markedet (business to business, red.), der allerede har vist sit store potentiale for Huscompagniet gennem de seneste år. Samtidig styrker vi vores værdikæde, så vi bliver stærkere på salgs-, produktions- og konstruktionsfaserne inden for dobbelthuse - og det giver os en unik markedsposition,” udtaler Martin Ravn-Nielsen, der er administrerende direktør hos Huscompagniet, i en meddelelse.

Med den købte fabrik følger en ordrebog på 200 mio. kr. Huscompagniet forventer desuden en omsætning fra fabrikken på 100 mio. kr. i år. og et break even-resultat på driften.

Huscompagniet har i forvejen en lignende fabrik i Sverige.

Rekord i Huscompagniet efter byggeboom i første halvår – ”vores model virker”

Huscompagniet melder om ordrebog på over 4 mia. kr.

Onsdagens noter: Huscompagniet, Stensdal, de Linde, Proptech Awards

Huscompagniet bygger 49 rækkehuse på Fyn

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også