Demant skiller sig af med tabsgivende forretning

Forretningen for høreimplantater i Oticon Medical har hidtil været ”strategisk vigtig” for hørekoncernen Demant, men den har ikke givet det ønskede afkast. Nu bliver forretningen solgt fra til australske Cochlear, og adm. direktør Søren Nielsen kalder en rigtig god aftale samlet set.
Afdelingen for høreimplantater (Oticon Medical) gav underskud hos Demant og sælges nu fra. | Foto: Demant / PR
Afdelingen for høreimplantater (Oticon Medical) gav underskud hos Demant og sælges nu fra. | Foto: Demant / PR

Det er ikke umiddelbart et forretningsben i vækst, som den danske hørekoncern Demant nu skiller sig af med for 850 mio. kr.

Den manglende vækst i afdelingen for Hearing Implants kan måske skyldes coronakrisen, der har spændt ben for mange planlagte operationer – det gælder også de såkaldte høreimplantater, der skal opereres ind i kraniet for at genvinde hørelsen hos hørehæmmede.

Demant rapporterer ikke om andre nøgletal end omsætningen for de enkelte forretningsområder, og derfor fremgår det ikke, om Hearing Implants-forretningen Oticon Medical har slået positivt eller negativt ud på bundlinjen hos den børsnoterede danske hørekoncern. Men i en pressemeddelelse udsendt af den australske køber af forretningen, Cochlear, udfoldes det, at afdelingen i øjeblikket er tabsgivende.

”Vores prioritet efter afslutningen af transaktionen vil være at fastlægge og implementere en plan, der bringer virksomheden tilbage til rentabilitet så hurtigt som muligt,” udtaler Cochlears adm. direktør, Dig Howitt.

Adm. direktør i Demant Søren Nielsen supplerer over for MedWatch:

”Det har jo åbenlyst kostet os penge gennem årene. Vi har lavet masser af investeringer, og vi nåede ikke målet, og så er det jo evident, at vi ikke har fået det ud af det, vi gerne ville have haft. Det giver kun mening at kigge fremad, og det er det, vi gør i dag,” siger han.

Demant har i mange år turneret med devisen om, at Hearing Implants-afdelingen er et ”strategisk vigtigt” område for hørekoncernen, og der har da også tidligere været vækst i den del af forretningen. Omsætningen er siden 2015 steget fra 380 mio. kr. årligt til 512 mio. kr. i seneste regnskab fra 2021.

Australske Cochlear betaler derfor en pris for forretningen, som svarer til lidt mere end halvandet års omsætning.

I har solgt forretningsbenet for 850 mio. kr. – det lyder ikke af så meget. Hvorfor er I landet på det beløb?

”Sådan er det altid, når man forhandler. Det, der har været vigtigt for os i den her sag, er at finde en køber, som helt sikkert kan tage hånd om de ca. 70.000 patienter, der har et implantat fra Oticon Medical i dag.”

”Det er en stor opgave, der skal løftes. Derfor er det en helhedsbetragtning, hvad man får, og hvad man skal investere i det for at leve op til de forpligtelser, som er en meget vigtig del af aftalen for os,” siger Søren Nielsen.

Hvad vil du sige til dem, der måtte synes, at prisen virker meget lav?

”Jeg synes, at det er en meget god aftale, vi samlet set har lavet med Cochlear. Den sikrer, at patienterne kan få den behandling, de har brug for, samtidig med at der også er en værdi i selskabet, som er blevet honoreret.”

Læs mere her:

Demant vil frasælge afdeling for høreimplantater

Demant-topchef kan ikke afvise fyringer efter frasalg af tabsgivende forretning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også