Watch Medier

Medie: Carlsberg aftaler salg af russisk forretning til tyrkisk bryggeri

Der er en tyrkisk køber til Carlsbergs russiske Baltika-bryggerier, lyder meldingen fra russisk medie.

Foto: Jacob Ehrbahn

Carlsberg har indgået en aftale om salg af samtlige af sine Baltika-bryggerier i Rusland med tyrkiske Anadolu Efes.

Det beretter det russiske medie Vedomosti med henvisning til to anonyme kilder tæt på forhandlingerne, skriver Bloomberg News.

Parterne er nu i gang med at definere betingelserne for handlen, som omfatter de i alt otte bryggerier, og som kan blive gennemført allerede i første halvår.

Handlen risikerer dog at komme i de russiske konkurrencemyndigheders søgelys, da Anadolu Efes med overtagelsen vil sidde på mere end halvdelen af det russiske marked, skriver Bloomberg News.

Dermed synes Carlsberg at have fundet den endelige bejler blandt de to små håndfulde af potentielle købere, der ifølge bestyrelsesformand Henrik Poulsen var tilbage ved det danske bryggeris generalforsamling tirsdag.

Jagten på en køber har været brolagt med udfordringer, eftersom flere kandidater ikke har levet op til de krav, som Carlsberg har stillet, lød det videre. Kravene tæller blandt andet menneskerettigheder og gældende sanktioner.

Tirsdag nævnte Henrik Poulsen også, at et frasalg gerne sås underskrevet allerede til sommer. Herefter afventer godkendelse fra de russiske myndigheder.

Carlsberg beskæftiger gennem Baltika Breweries 8400 ansatte. Det russiske bryggeri sidder på 27 pct. af markedet i Rusland, skriver Carlsberg på sin hjemmeside.

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs