Watch Medier

Investeringsbank: Thornicos bud på Hartmann er alt for lavt

Hovedaktionærens bud på at overtage de udestående aktier i den børsnoterede æggebakkeproducent Brdr. Hartmann burde lyde på 522 kr. i stedet for 300 kr., mener investeringsbanken Carnegie.

Carnegie sammenholder Hartmann-buddet med kursen på norske Elopak. | Foto: Annika Byrde

Industrigruppen Thornicos bud på den børsnoterede æggebakkeproducent Brdr. Hartmann burde være 1,5 mia. kr. højere end det aktuelle bud på 300 kr. per aktie.

Det vurderer investeringsbanken Carnegie ifølge Insidebusiness.

Den højere værdisætning af Hartmann er udregnet med udgangspunkt i den norske konkurrent Elopak, der trods en svagere indtjening end den danske æggebakkeproducent handles til en højere værdi.

Med udgangspunkt i Elopaks multipler burde aktien i Hartmann således koste 522 kr. – godt 70 pct. mere end Thornicos aktuelle bud på 300 kr. per aktie, skriver Carnegie.

Det nuværende bud fra Christian Stadils Thornico værdisætter Hartmann til knap 2,1 mia. kr., hvor investeringsbanken ifølge Insidebusiness vurderer, at 3,7 mia. kr. ville være en passende pris.

Carnegies vurdering er ifølge Hartmann-aktionæren VN Capital et klart bevis på, at buddet på 300 kr. per aktie ikke afspejler den reelle værdi af selskabet.

”Den pris, Stadil tilbyder os aktionærer, svarer til en urealistisk lav værdisætning, hvor man kun vil betale knap fem gange den nuværende EBITDA-indtjening,” siger James Vanasek, der er stifter af VN Capital, og som ejer 1,6 pct. af Hartmann-aktierne, ifølge Insidebusiness.

”I lyset af den positive udvikling i selskabet er det på ingen måde fair, og alene på baggrund af den forventede indtjening i år burde tilbuddet være langt højere,” fortsætter han.

Thornico fremsatte sidste uge et forslag om at afnotere Brdr. Hartmann fra Nasdaq Copenhagen og tilbød i samme ombæring at købe de øvrige aktionærer ud for 300 kr. per aktie - allerede ved fremsættelsen var tilbuddet lavere end lukkekursen dagen før.

Thornicos topchef, Christian Stadil, har begrundet buddet over for Børsen med, at det ”grundlæggende afspejler værdien af selskabet”.

Aktien i Brødrene Hartmann faldt fredag formiddag 0,3 pct. til 321 kr.

Små aktionærer i børsselskab modarbejder Stadils plan: Uacceptabelt tilbud

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

Familien Stadil vil afnotere æggebakkeproducent fra børsen

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs