SAS' nye partnerskab med Air France-KLM kan få store konsekvenser

SAS bytter med den nye ejerkreds sin luftfartsalliance ud. Det kan få stor betydning, lyder det.
SAS ryger ud af Star Alliance og ind i Skyteam. | Foto: Jens Dresling
SAS ryger ud af Star Alliance og ind i Skyteam. | Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE

Det fransk-hollandske luftfartsselskab Air France-KLM’s entre som ejer af knap 20 pct. af SAS kan få store konsekvenser for både SAS, passagererne og Københavns Lufthavn.

Det skriver Berlingske, der blandt andet peger på, at SAS som følge af det nye ejerskab skifter luftfartsnetværket Star Alliance, der inkluderer selskaber som Lufthansa og United Airlines, ud med alliancen Skyteam.

”Der er ingen tvivl om, at Star Alliance har været det stærkeste og det bedste alliancenetværk i verden, lige siden det blev startet. De andre kom først efterfølgende, og da var mange af de gode selskaber taget. Man havde sikret sig, at man havde en global dækning,” siger Ole Kirchert Christensen, der er ansvarshavende redaktør på branchemediet Check-in, til Berlingske.

Air France-KLM var en af stifterne af Skyteam-alliancen, og den nye aftale om de fremtidige ejerforhold indebærer, at SAS tilslutter sig Skyteam. Den nye alliance inkluderer blandt andet Delta Air Lines, Korean Air, Virgin Atlantic og Vietnam Airlines.

Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank regner med, at der sker forandringer i Københavns Lufthavn. Blandt andet ved, at nogle af de oversøiske partnere, der i dag har København som destination, stopper med at flyve til København, fordi SAS ikke længere kan flyve deres passagerer videre.

Ole Kirchert Christensen understreger, at det fortsat er uvist, hvad samarbejdet i Skyteam kommer til at betyde for SAS.

Air France-KLM har mulighed for at nå over 50 pct. af SAS

SAS-formand: Air France-KLM kan få større rolle og ejerskab i SAS

Wallenberg holder døren åben for investering i SAS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også