Alm. Brand-topchef: Frasalg muliggør skarpere fokus på dansk skadesforsikring

Med salget af energi- og marineaktiviteter til det norske forsikringsselskab Gard bliver der endnu større mulighed for at sætte tryk på det danske marked for skadesforsikring.
Rasmus Werner er adm. direktør i Alm. Brand Group. | Foto: Alm. Brand
Rasmus Werner er adm. direktør i Alm. Brand Group. | Foto: Alm. Brand

Der er flere gode grunde til at forsikringskoncernen Alm. Brand inden længe siger farvel til afdelingen for energi- og marineaktiviteter, som fulgte med købet af Codan tilbage i 2022, siger adm. direktørRasmus Werner Nielsen fra Alm. Brand Group.

Men først og fremmest, så kommer de til at betyde et skarpere tegnet forsikringsselskab. 

”Med salget kan vi nu fokusere endnu skarpere på at være dansk skadesforsikringsselskab for for danske kunder. Vi står allerede et godt sted som multibrand-hus, hvor fortrinsvis Codan, Alm. Brand og Privatsikring giver adgang til mange danskere,” siger han

Det norske forsikringsselskab Gard er køber af afdelingen, der i dag beskæftiger 50 ansatte. Alm. Brand modtager en kontantbetaling på 1,13 mia. kr., og så frigør salget egenkapital for 0,45 mia. kr. 

Allerede i efteråret 2023, meldte Alm. Brand Group, at koncernen var gået i gang med en strategisk gennemgang af fremtiden for energiforretningen. Men Rasmus Werner Nielsen understregede i februar at gennemgangen ikke nødvendigvis behøvede at munde ud i et salg. I 2023 lykkedes det desuden at genforhandle store aftaler og skære virksomheden til, så energiforretningen blev lønsom. 

Ud over at frasalget vil betyde et skarpere fokus på at være et dansk skadesforsikringsselskab til danske kunder, forklarer Rasmus Werner Nielsen også trækket med udviklingen inden for forretningsområdet. 

”Markedet for vindenergi står over for udvikling og acceleration, hvilket kræver både kapital og risici. Da vi begyndte vores strategiske revue af området, vidste vi ikke, hvilken vej vi ville gå, men vi har vurderet, at salg er den bedste vej,” siger Rasmus Werner Nielsen. 

”Der har været god interesse fra spillere fra hele verden,” siger Rasmus Werner Nielsen. 

I alt følger 50 ansatte med i salget til Gard, der med købet åbner en afdeling i København. 

Alm. Brand sælger energiforretning for 1,6 milliarder

Analytiker: Frasalg er med til at forsimple Alm. Brands forretning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også