Watch Medier

Pfizer og Biontech regner med stor vaccineordre fra EU

Pfizer og partneren Biontech venter at begynde en leverance på 200 mio. doser coronavacine til EU i slutningen af dette år. Aftalen med EU-kommissionen forhandles i øjeblikket. Vaccineudviklingen følger planen, og godkendelsesansøgning ventes indsendt i oktober.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Medicinalselskabet Pfizer og selskabets tyske samarbejdspartner Biontech har gennemført indledende drøftelser med EU om en leverance af 200 mio. doser coronavaccine, under forudsætning af at selskabernes vaccinekandidat færdigudvikles og godkendes af myndighederne.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Drøftelserne omfatter desuden en option på yderligere 100 mio. doser.

"Pfizers og Biontechs forventede aftale med EU-Kommissionen er et vigtigt skridt mod vores fælles mål om at have millioner af doser vaccine mod covid-19 klar til sårbare befolkningsgrupper inden udgangen af året," siger Albert Bourla, formand og administrerende direktør for Pfizer, ifølge en meddelelse.

Selve udviklingen af vaccinen følger planen, og selskaberne vurderer, at de vil kunne indsende registreringsansøgning for vaccinen så tidligt som i oktober.

Godkendes vaccinen, regner Pfizer og Biontech med at kunne levere op til 100 mio. doser på verdensplan inden udgangen af 2020 og omkring 1,3 mia. doser inden udgangen af 2021.

Leverancerne til EU vil kunne indledes i slutningen af 2020.

Læs mere her:

Fase 3-forsøg med Astrazenecas vaccine sat på pause

Ni udviklere af coronavaccine afgiver fælles løfte: Vi skyder ingen genveje

Astrazenecas covid-19-vaccinekiks kan ramme aktien og markedet

Fagfolk: Rettidig omhu at sætte vaccineforsøg på pause 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs