Watch Medier

Afsluttende forsøg med Astrazenecas vaccine sat på pause

Et fremskredent studie med mulig coronavaccine fra Astrazeneca er nu sat på pause på mistanke om bivirkning. Samtidig melder medicianlselskabet Pfizer om forhandlinger med EU om at begynde at levere sin vaccine allerede i slutningen af 2020. (Opdateret)

Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

(Artiklen er opdateret med oplysninge rom Pfizers forhandlinger med EU)

Sandsynligheden for at det snart vil lykkes at udvikle en vaccine, der kan beskytte folk mod det nye coronavirus, er blevet mindre, efter at et forsøg med en lovende coronavaccine er sat på pause i den afsluttende fase.

Det sker som følge af "uforklarlig sygdom" hos en forsøgsperson i Storbritannien.

Det oplyser en talsmand for medicinalselskabet Astrazeneca, der udvikler vaccinekandidaten i samarbejde med Oxford University.

"En rutinemæssig gennemgang af data udløste et stop af vaccineforsøgene for at kontrollere sikkerheden," oplyser talspersonen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den mulige vaccine fra Astrazeneca er en af flere, som er kommet frem til de afsluttende fase 3-forsøg. Astrazenecas er det første fase 3-forsøg, som bliver sat på pause.

Samme dag som pausemeldingen fra Astrazenea melder medicinalselskabet Pfizer og selskabets tyske samarbejdspartner Biontech, at de har haft indledende drøftelser med EU om en leverance af 200 mio. doser coronavaccine - under forudsætning af at selskabernes vaccinekandidat færdigudvikles og godkendes af myndighederne

Drøftelserne omfatter desuden en option på yderligere 100 mio. doser.

"Pfizers og Biontechs forventede aftale med EU-Kommissionen er et vigtigt skridt mod vores fælles mål om at have millioner af doser vaccine mod covid-19 klar til sårbare befolkningsgrupper inden udgangen af året," siger Albert Bourla, formand og administrerende direktør for Pfizer, ifølge en meddelelse.

Selve udviklingen af vaccinen følger planen, og Pfizer og Biontech vurderer, at de vil kunne indsende registreringsansøgning for vaccinen så tidligt som i oktober.

Godkendes vaccinen, regner Pfizer og Biontech med at kunne levere op til 100 mio. doser på verdensplan inden udgangen af 2020 og omkring 1,3 mia. doser inden udgangen af 2021.

Leverancerne til EU vil kunne indledes i slutningen af 2020.

Ni frontløbere i udviklingen af coronavaccine med fælles løfte: Vi skyder ingen genveje

Trump lufter muligheden for en vaccine-"overraskelse"

Astrazeneca-vaccine sandsynligvis på vej til Storbritannien næste år

Håb i EU om markedsføringstilladelse til coronavaccine i november 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs