Watch Medier

Danish Crown håber på mereksport til Asien kan opveje prisfald

Efter fund af svinepest i Tyskland er tysk svinekød nu blevet udelukket fra de store markeder i Kina, Japan og Sydkorea, og svinepriserne falder hastigt i Europa. Prisfaldet rammer også Danish Crown, men en større dansk eksport til Asien kan opveje noget af faldet.

Foto: PR-foto Danish Crown

Kina, Japan og Sydkorea har midlertidigt indstillet importen af tysk svinekød efter fundet af afrikansk svinepest i et vildsvin i Tyskland.

Det skriver Bloomberg News.

Import-stoppet gælder ikke øvrige EU-lande, men risikerer at påvirke prisudviklingen, da det tyske grisekød efter alt at dømme nu må blive i EU.

I første omgang har de tyske slagterier nemlig valgt at slagte mindre, fordi de ikke har købere til alle varerne, og det har reduceret priserne på slagtesvin i Tyskland, skriver slagteriet Danish Crown i en markedsberetning.

"Når den tyske notering falder, så sætter det sig i priserne over hele Europa. Men det er vigtigt at understrege, at det er første gang, vi står i en situation, hvor et af de store eksportlande på grisekød er ramt af afrikansk svinepest. - Derfor vil konsekvensen for priserne på det europæiske marked i høj grad afhænge af, hvor meget andre europæiske lande er i stand til at hæve eksporten ud af Europa," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Ifølge slagteriet er priserne på dansk grisekød på nuværende tidspunkt kun i begrænset omfang ramt af uroen. Noteringen i uge 38 er faldet 50 øre til 10,30 kr. per kilo.

"Fuldstændig som ventet er der stor interesse for at købe dansk kød, nu hvor Tyskland er ude af en del markeder. Vi fryser allerede alt det, vi kan, men måske vil vi alligevel se et løft i priserne uden for Europa, som et stykke hen ad vejen kan opveje det prisfald, vi ser i Europa, men det har vi først et mere præcist billede af om nogle uger," siger Lars Albertsen.

Læs mere her:

Svinepest rammer Danish Crown-priser fra næste uge: "Men der er ingen panik"

Svinepest i Tyskland kan give dansk mavepuster 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs