Watch Medier

EU laver stort fællesindkøb af remdesivir

EU-landene er gået sammen om en fælles købsaftale for medicinalselskabet Gileads coronamedicin Veklury - kendt som remdesivir. Aftalen skal give EU adgang til nok medicin til 500.000 patienter og mulighed for køb af mere.

EU-landene og en styribe andere europæiske lande har lavet en aftale om levering af remdesivir. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

EU-Kommissionen har 8. oktober skrevet under på en fælles indkøbsaftale med medicinalselskabet Gilead om levering af lægemidlet Veklury, der er bedre kendt under navnet remdesivir, en behandling for covid-19.

Aftalen der er indgået mellem de 36 EU-lande, Storbritannien, Norge, Island samt yderligere seks europæiske lande, gælder i første omgang Veklury til 500.000 behandlingsforløb, men indeholder også muligheden for indkøb af yderligere doser af stoffet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Life science-branche har sparket døren ind til Christiansborg

Eksplosiv vækst, samfundsengagerede topchefer og en bevidst lobbyindsats har gjort det muligt for life science-industrien at sparke døren op og få politikerne i tale, lyder det fra centrale aktører i branchen efter flere års store politiske gennembrud.

3 får første underskud i mange år

Teleselskabet 3 har på mange områder haft et godt år, men selskabet må tage nogle store afskrivninger, der giver første underskud i mange år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs