Watch Medier

Erhvervsstyrelsen politianmelder: Terma har trodset militært eksportforbud

Aarhusianske Terma er nu blevet politianmeldt for at have leveret udstyr til krigen i Yemen, skriver TV2. Virksomheden, der producerer militær teknologi, afviser at have trodset et eksportforbud.

Jes Munk Hansen er adm. direktør i Terma. | Foto: Terma/PR

Det danske it-selskab Terma er blevet politianmeldt for at have leveret militært udstyr til krigen i Yemen, skriver TV2.

Erhvervsstyrelsen igangsatte tidligere på året en undersøgelse af sagen, og nu har styrelsen altså valgt at politianmelde selskabet.

I 2018 blokerede Udenrigsministeriet for al eksport af militært udstyr til krigen i Yemen, men Terma har angiveligt trodset forbuddet.

Hos it-selskabet afviser man, at selskabet har brudt loven.

"Det er fortsat Termas opfattelse, at den pågældende eksport er sket i fuld overensstemmelse med gældende danske og internationale regler, og vi imødeser myndighedernes fortsatte undersøgelse af sagen," skriver Terma i en meddelelse.   

Staten åbner undersøgelse af Termas mulige våbensalg

Terma vinder milliardkontrakt uden konkurrence 

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs