Watch Medier

Dansk erhvervsliv har blikket stift rettet mod USA

Første dag efter det amerikanske præsidentvalg hersker der stor usikkerhed om, hvem der bliver den næste præsident på Danmarks største eksportmarked, USA. I dansk erhvervsliv håber man på en snarlig afklaring, lyder det fra flere topchefer.

Joe Biden og Donald Trump. | Foto: ANGELA WEISS, MANDEL NGAN/AFP / AFP

Det er dagen derpå i USA, men det står endnu ikke klart, om præsident Donald Trump får en periode mere, eller om udfordreren Joe Biden fra Demokraterne kan indtage Det Hvide Hus til januar. Mens Biden har erklæret, at han forventer at vinde, har Trump sagt, at han reelt allerede har vundet valget. En strid, der risikerer at ende i retssystemet.

Afgørende svingstater mangler stadig at blive talt endeligt op. Processen er blevet forsinket af, at mange vælgere har valgt at brevstemme i år på grund af corona. Kl. 13.30 dansk tid fører Joe Biden med 238 valgmænd mod Trumps 213. I Michigan forventer man dog først at have den endelige optælling klar natten til torsdag dansk tid.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs