Watch Medier

Erhvervsminister lover fuld kompensation til minkavlere

Minkavlere skal have både lønkompensation og fuld dækning for faste omkostninger som følge af tvangsaflivningen af alle mink. Også følgeerhvervene vil få økonomisk hjælp.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Minkbranchen er blevet ramt hårdt og uretfærdigt af den nuværende coronakrise.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), der på et pressemøde onsdag eftermiddag lover at stå klar med økonomisk hjælp som følge af tvangsaflivningen af alle danske mink.

"Når minkavlernes virksomheder tvangslukkes, betyder det, at alle minkavlere får adgang til både lønkompensation, fuld dækning for faste omkostninger og kompensation for tabt omsætning til de selvstændige, der ejer minkfarmene," siger Simon Kollerup

Han fortæller, at også følgeerhvervene vil få økonomisk hjælp. Det gælder eksempelvis fodercentraler, dyrlæger og kommercielle pelserier.

"Den klare kobling mellem restriktioner og hjælpepakker er helt nødvendig. For samtidigheden betyder, at der er hjælp at hente, når ordrebøgerne rammes, og regningerne fortsat skal betales," lyder det fra erhvervsministeren.

Han understreger, at hjælpen også er langsigtet.

"Lige nu forbereder regeringen en større indsats, som skal gå direkte til minkbranchen og følgeerhvervene," siger han og nævner, at det kan medføre støtte til ombygning af minkfarme til at huse andre dyr.

Mere fra Watch Medier

Online-banken Lunars norske opkøb bremses: Kan ikke skaffe pengene

Lunar er løbet ind i problemer i sit arbejde med at skaffe kapital til at købe den børsnoterede norske bank Instabank. Den danske online-bank har meddelt det norske finanstilsyn, at den får svært ved at nå deadline i september, fremgår det af børsmeddelelse. (Opdateret)

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

Der har længe været forlydender om, at transportselskabet Arriva i Danmark, der står for bus- og togdrift på flere strækninger, var på salgslisten hos ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn. I nyt dansk regnskab bekræfter Arriva Danmark, at forretningen skal sælges til en eller flere investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs