Watch Medier

Erhvervsminister lover fuld kompensation til minkavlere

Minkavlere skal have både lønkompensation og fuld dækning for faste omkostninger som følge af tvangsaflivningen af alle mink. Også følgeerhvervene vil få økonomisk hjælp.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Minkbranchen er blevet ramt hårdt og uretfærdigt af den nuværende coronakrise.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), der på et pressemøde onsdag eftermiddag lover at stå klar med økonomisk hjælp som følge af tvangsaflivningen af alle danske mink.

"Når minkavlernes virksomheder tvangslukkes, betyder det, at alle minkavlere får adgang til både lønkompensation, fuld dækning for faste omkostninger og kompensation for tabt omsætning til de selvstændige, der ejer minkfarmene," siger Simon Kollerup

Han fortæller, at også følgeerhvervene vil få økonomisk hjælp. Det gælder eksempelvis fodercentraler, dyrlæger og kommercielle pelserier.

"Den klare kobling mellem restriktioner og hjælpepakker er helt nødvendig. For samtidigheden betyder, at der er hjælp at hente, når ordrebøgerne rammes, og regningerne fortsat skal betales," lyder det fra erhvervsministeren.

Han understreger, at hjælpen også er langsigtet.

"Lige nu forbereder regeringen en større indsats, som skal gå direkte til minkbranchen og følgeerhvervene," siger han og nævner, at det kan medføre støtte til ombygning af minkfarme til at huse andre dyr.

Mere fra Watch Medier

Ørsted fik tab i fjerde kvartal

Energiselskabet Ørsted fik underskud i årets fjerde kvartal, men lander et overskud på 15 mia. kr. for hele året og udbetaler rekordstore summer til aktionærerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs