Watch Medier

Fragtvirksomheder afviser at hjælpe Postnord med ny afgift på breve og pakker

Forslag om ny afgift, der skal hjælpe Postnord, får hårde ord med på vejen fra transportvirksomhederne DSV, Frode Laursen og Danske Fragtmænd. Erhvervsorganisationer som Dansk Erhverv og Danske Medier råber også op.

Foto: Tidsvilde Stine/Ekstra Bladet/Ritzau Scanpix

Det vil være både "skævt" og "konkurrenceforvridende", hvis en afgift på breve og pakker, som er blevet foreslået af regeringen for at give en håndsrækning til Postnord, bliver ført ud i livet, skriver Louise Brincker, direktør for de private mediers brancheorganisation Danske Medier i et debatindlæg i Berlingske.

Forslaget lyder, at pakker uanset distributør skal pålægges en afgift på 1,25 kr., mens det ifølge Danske Medier kun er breve, som andre end Postnord sender rundt, der rammes af afgiften.

"Afgiften på breve vil udelukkende ramme dagbladsdistributørerne, eftersom de er de eneste - ud over PostNord selv - der leverer breve. Det er en fuldstændig uhørt forskelsbehandling," skriver Louise Brincker i debatindlægget i Berlingske og estimerer, at forslaget vil koste danske medieselskabers distributionsforretninger omkring 50 mio. kr. årligt.

Virksomheder i kø med kritik

Også Dansk Erhverv og transportvirksomhederne Danske Fragtmænd, DSV Road og Frode Laursen kritiserer forslaget. Det sker i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Forslaget er en fundamentalt dårlig model, fordi man straffer helt almindelige virksomheder med en ny afgift for at finansiere statens eget Postnord-foretagende. Det er både urimeligt, usundt og uholdbart," lyder det bl.a. i debatindlægget.

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs