Watch Medier

Regeringen arbejder på fradragsordning til hoteller og restauranter

Danskerne skal ud og bruge flere penge i restaurant- og hotelbranchen, udtrykte Mette Frederiksen på konference torsdag.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

På brancheforeningen Horestas konference "The Next Normal" meldte statsminister Mette Frederiksen torsdag ud, at regeringen arbejder på at forbedre situationen for restaurant- og hotelbranchen, der har været hårdt ramt af coronakrisen.

Det skriver Børsen på baggrund af statsministerens tale til konferencen.

"Vi arbejder stadigvæk med, at man laver et fradrag eller en anden ordning, hvor danskerne på en eller anden måde kommer ud og kan bruge flere penge hos jer," sagde Mette Frederiksen i talen.

Hotel- og restaurationsbranchen beskæftiger 35.000 færre medarbejdere end samme tidspunkt sidste år, og 40 pct. af hotel- og restauranterhvervets virksomheder forventer at måtte sige farvel til endnu flere kolleger de kommende måneder, viser en undersøgelse fra brancheorganisationen.

Statsministeren anerkendte på konferencen, at Horesta-segmentet har taget et særligt hårdt slag under coronanedlukningen.

"Har vi været gode nok til at melde alle restriktioner ud? Nej, det har vi ikke altid - og det er ikke godt nok. I bærer byrden for, at vi sammen får stoppet smitten," sagde statsministeren i talen ifølge FødevareWatchs udsendte.

Horesta: Fyringsrunden for restauranter og hoteller er ikke slut

Mette Frederiksen taler til restaurantionskonference i krisens tegn  

Nordjyske restauranter og caféer må igen åbne

Mere fra Watch Medier

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

Der har længe været forlydender om, at transportselskabet Arriva i Danmark, der står for bus- og togdrift på flere strækninger, var på salgslisten hos ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn. I nyt dansk regnskab bekræfter Arriva Danmark, at forretningen skal sælges til en eller flere investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs