Watch Medier

Nye restriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner

Kommunerne i og omkring hovedstaden kan snart se frem til flere restriktioner for at nedbringe coronasmitten, oplyser flere kilder til Ritzau.

De nye restriktioner er endnu ikke meldt ud. | Foto: Philip Davali

Omkring hovedstaden får 17 kommuner snart pålagt nye restriktioner for at nedbringe coronasmitten, oplyser flere kilder til Ritzau.

Sundhedsordførerne fra de forskellige partier har mandag formiddag været til orienteringsmøde om de mulige restriktioner.

Det er uvist, hvilke tiltag der tages i brug. Det er heller ikke meldt ud, hvornår de skal gælde fra. I øjeblikket er der allerede en række coronarestriktioner for hele landet, som gælder til 2. januar.

Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om blandt andet mere hjemmearbejde, og at der også kommer stramninger på fritidsområdet for børn og unge.

TV 2 erfarer, at der bliver mere virtuel undervisning på videregående uddannelser, og at klasser i grundskolerne ikke må blandes sammen.

Fokus på detailhandelen

Desuden vil der være mere fokus på detailhandlen, som går en travl tid i møde på grund af julehandelen. Der skal blandt andet ses på antal personer i butikkerne og øget åbningstid.

Det kan også komme på tale, at gågader og trafikken indrettes anderledes. Eksempelvis med ensretninger. Det har man allerede set eksempler på flere steder i hele landet. I København har der længe været ensretning rundt om søerne.

De 17 kommuner er: Tårnby, Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

Mere fra Watch Medier

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs