Watch Medier

Dansk olieproduktion lukker i 2050 – udbudsrunderne forsvinder

Et flertal i Folketinget har torsdag aften aftalt at stoppe olieudvindingen i Nordsøen fra 2020. Den 8. udbudsrunde sættes derfor ikke i gang. Statskassen går glip af 13 mia. kr.

En æra er ovre. Der kommer ikke flere udbudsrunder til ny olieefterforskning, og i 2050 skal pumperne indstilles. Det afgør ny klimaaftale på Christiansborg. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

En bred politisk aftale sætter nu det endelige punktum for Danmarks olie- og gasudvinding, der siden 70'erne har indbragt staten massive milliardbeløb.

Efter lang tids venten er der indgået en aftale i Folketinget om, at der ikke skal afholdes flere udbudsrunder om tilladelse til olieefterforskning, ligesom den verserende 8. udbudsrunde også sløjfes.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Life science-branche har sparket døren ind til Christiansborg

Eksplosiv vækst, samfundsengagerede topchefer og en bevidst lobbyindsats har gjort det muligt for life science-industrien at sparke døren op og få politikerne i tale, lyder det fra centrale aktører i branchen efter flere års store politiske gennembrud.

3 får første underskud i mange år

Teleselskabet 3 har på mange områder haft et godt år, men selskabet må tage nogle store afskrivninger, der giver første underskud i mange år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs