Watch Medier

Dom i bestikkelsessag: Tidligere direktør og medejer skal i fængsel

Lars Blaaberg, tidligere direktør og ejer af konkursramte V2C, får 15 måneders ubetinget fængsel for at have udarbejdet en ulovlig aftale om bestikkelse i PFA-byggeri.

Lars Blaaberg får 15 måneders ubetinget fængsel. | Foto: PR

Lars Blaaberg, tidligere direktør, ejer samt medstifter af det konkursramte byggerådgivningsfirmaet V2C, er tirsdag blevet kendt skyldig i at have lavet en ulovlig aftale om returkommission, også kaldet bestikkelse. Aftalen skulle skaffe et entreprenørfirma en lukrativ kontrakt på PFA-byggeriet Redmolen i Nordhavn i København.

Lars Blaaberg har fået 15 måneders ubetinget fængsel, skriver Ritzau.

Han lavede en aftale med entreprenørfirmaet WR Entreprise, der skulle lave to overførsler på samlet seks mio. kr. Firmaet nåede dog kun at få to mio. kr.

Lars Blaaberg har tilstået, at han ville lade sig bestikke. Både i retten og over for EjendomsWatch. Men han har slået fast, at han ikke var alene om det.

"Vi har dummet os. Jeg har valgt at stå ved det," sagde Lars Blaaberg til EjendomsWatch i sidste uge.

Her henviste han til, at forretningspartneren Peer Kisbye også kendte til bestikkelsen.

"Det undrer mig, at man kan arbejde så tæt sammen og så pludselig bliver vendt ryggen. Det undrer mig, at vi mennesker er så fokuserede på at fremstå på en måde, hvor man skubber al skyld på andre," sagde Lars Blaaberg.

Direktørens underskrift

Peer Kisbye var direktør i firmaet, da den ulovlige samarbejdsaftale blev udarbejdet, og det var hans underskrift, der var på. Han har - via sin advokat Bjarke Vejby - sagt, at Lars Blaaberg har forfalsket hans underskrift.

EjendomsWatch forsøger at komme i kontakt med Lars Blaaberg med henblik på at høre, om han agter at anke dommen til Landsretten. Han er ikke vendt tilbage på EjendomsWatchs henvendelse.

Domsafsigelsen tirsdag var udelukkende helliget til Lars Blaaberg. Der kører separate sager mod de tre øvrige sigtede, som er Peer Kisbye og WR Entreprises ejer og direktør, Willy Rasmussen, samt en tidligere DLA Piper-advokat, der er sigtet, fordi han angiveligt udarbejdede den ulovlige samarbejdsaftale mellem V2C og WR Enterprise, men han er underlagt navneforbud.

Byggerådgiver indrømmer bestikkelse og langer hårdt ud mod partner "der pludselig ikke kunne huske noget"

 

Sag om bestikkelse får PFA til at stoppe alt samarbejde med rådgiver

Advokat anklager fyret V2C-partner for at forfalske direktørs underskrift 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs