ECB henstiller til at banker undlader at betale udbytte

Den europæiske centrabank ECB beder bankrne i EU om ikke at udbetale udbytte til aktionærerne. I samme omgang skal bankerne heller ikke igangsætte aktietilbagekøbsprogrammer. Henstillingen gælder til september 2021.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Den Europæiske Centralbank, ECB, henstiller nu til, at banker i EU ikke betaler udbytte frem til september næste år. Det skriver Bloomberg News.

I samme omgang skal bankerne heller ikke igangsætte aktietilbagekøbsprogrammer - ligeledes frem til september 2021. Det siger Andrea Enria, bestyrelsesformand for ECB, til Bloomberg.

Han siger også, at ECB løbende vil tage udbetaling af udbytte op til revision frem mod september næste år.

Europas største bankmyndighed er nemlig bekymret for, at nogle af bankerne ikke har tilstrækkelig fokus på at imødegå den øgede risiko for tab på udlån.

I marts - kort efter pandemiens indtog i Europa - bad centralbanken eurozonens banker om at stoppe al udbytte og aktietilbagekøb for at sikre 30 mia. euro i kapital.

Nogle banker skal dog have tilladelse til at genoptage udbetalinger til aktionærerne. Men udbyttet bør være under 15 pct. af overskuddet i 2019-20.

Det er ikke kun aktionærerne, der må holde for. Andrea Enria siger også, at bankerne bør være tilbageholdende med at udbetale for høj bonus til medarbejderne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også