Watch Medier

Statsministeriet indkalder til covid-pressemøde kl. 18

Onsdag klokken 18 ventes regeringen at præsentere yderligere restriktioner i forhold til smitte med covid-19 i Danmark.

Mette Frederiksen varsler et nyt pressemøde. | Foto: LISELOTTE SABROE//

Statsministeriet indkalder til pressemøde klokken 18 onsdag aften om covid-19-situationen i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet.

Indkaldelsen kommer, efter at onsdag bød på det højeste antal smittetilfælde i Danmark under epidemien. 3692 blev konstateret smittet på et døgn.

Samtidig er antallet af indlagte med coronavirus nu tæt på niveauet i april. Antallet af dødsfald er det højeste siden starten af maj. Det viser tal fra Statens Serum Institut, SSI.

De seneste uger er regeringen løbende kommet med nye restriktioner, i takt med at smitten med covid-19 har spredt sig hastigt.

Det vides endnu ikke, hvad pressemødet kommer til at handle om, eller om der bliver indført nye restriktioner.

Folketingets sundhedsordførere ventes at blive orienteret kort før pressemødet.

EL vil lukke for storcentre og visse erhverv

Sundhedsordfører Peder Hvelplund fra Enhedslisten skriver på Twitter om nedlukning af storcentre og erhverv som frisører, tatovører, fysioterapeuter og så videre.

"Bekymrende stigning i smittespredning. Der er brug for at begrænse aktiviteten. Tror fortsat, det bliver nødvendigt at se på nedlukning af storcentre og liberale erhverv. Afgørende for os alle, at vi undgår, smitten kommer helt ud af kontrol," skriver Peder Hvelplund.

Den politiske leder for Enhedslisten, Pernille Skipper, skriver på samme medie, at det kan blive nødvendigt igen at sætte behandlingsgarantien på ikke-akutte behandlinger ud af kraft for at sikre, at sundhedsvæsnet kan følge med.

Oven på de seneste ugers nye restriktioner er alle landets kommuner nu lukket ned på den ene eller anden måde. Det indebærer hjemmearbejde, hjemsendte skoleelever og lukkede restauranter og caféer.

Restriktionerne er blandt andet indført i et forsøg på at bringe smitten ned før jul, hvor et stort antal danskere forventeligt vil rejse rundt for at tilbringe højtiden med familien.

Læs mere her:

Hele Danmark bliver omfattet af delvis nedlukning fra onsdag

Ny aftale genindfører coronakompensation for faste udgifter

Lønkompensation genindføres i hele landet  

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs