Watch Medier

Hesalight-direktør får dom på syv års fængsel stadfæstet i Højesteret

Tidligere direktør i Hesalight Lars Nørholt idømmes også i Højesteret syv års fængsel for bedrageri, mandatsvig, momssvig, skyldnersvig og dokumentfalsk. Højesteret fandt ikke nogen formildende omstændigheder.

Højesteret har ikke fundet nogen formildende omstændigheder i sagen mod tidligere direktør i Hesalight Lars Nørholt. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Højesteret stadfæster straffen over tidligere Hesalight-direktør Lars Nørholt. Straffen lyder på syv års fængsel.

Lars Nørholt blev i by- og landsret dømt for at have bedraget pensionskasserne Pensam og Pension Danmark og andre for 562 millioner kroner. Derudover blev han dømt for at stikke adskillige millioner i egen lomme.

Nørholt havde anket sagen til Højesteret i håbet om at få en mildere straf. Straffen på syv års fængsel er blandt de allerstrengeste, som er givet i Danmark for økonomisk kriminalitet.

Højesteret anfører i begrundelsen for straffen, at der ikke er fundet nogen formildende omstændigheder i sagen overhovedet. Til gengæld er der en række skærpende.

Blandt dem er Nørholts centrale rolle i sagen, at hans forbrydelse var planlagt og systematisk, og at han havde tilegnet sig et stort millionbeløb.

Nørholt er dømt for bedrageri, mandatsvig, momssvig, skyldnersvig og dokumentfalsk.

Dømt Hesalight-stifter går i Højesteret med svindeldom

Landsret idømmer Hesalight-stifter syv års fængsel

Ledelse i Hesalight dømmes i erstatningssag om 200 millioner

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs