Watch Medier

Hesalight-direktør får dom på syv års fængsel stadfæstet i Højesteret

Tidligere direktør i Hesalight Lars Nørholt idømmes også i Højesteret syv års fængsel for bedrageri, mandatsvig, momssvig, skyldnersvig og dokumentfalsk. Højesteret fandt ikke nogen formildende omstændigheder.

Højesteret har ikke fundet nogen formildende omstændigheder i sagen mod tidligere direktør i Hesalight Lars Nørholt. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Højesteret stadfæster straffen over tidligere Hesalight-direktør Lars Nørholt. Straffen lyder på syv års fængsel.

Lars Nørholt blev i by- og landsret dømt for at have bedraget pensionskasserne Pensam og Pension Danmark og andre for 562 millioner kroner. Derudover blev han dømt for at stikke adskillige millioner i egen lomme.

Nørholt havde anket sagen til Højesteret i håbet om at få en mildere straf. Straffen på syv års fængsel er blandt de allerstrengeste, som er givet i Danmark for økonomisk kriminalitet.

Højesteret anfører i begrundelsen for straffen, at der ikke er fundet nogen formildende omstændigheder i sagen overhovedet. Til gengæld er der en række skærpende.

Blandt dem er Nørholts centrale rolle i sagen, at hans forbrydelse var planlagt og systematisk, og at han havde tilegnet sig et stort millionbeløb.

Nørholt er dømt for bedrageri, mandatsvig, momssvig, skyldnersvig og dokumentfalsk.

Dømt Hesalight-stifter går i Højesteret med svindeldom

Landsret idømmer Hesalight-stifter syv års fængsel

Ledelse i Hesalight dømmes i erstatningssag om 200 millioner

Mere fra Watch Medier

Life science-branche har sparket døren ind til Christiansborg

Eksplosiv vækst, samfundsengagerede topchefer og en bevidst lobbyindsats har gjort det muligt for life science-industrien at sparke døren op og få politikerne i tale, lyder det fra centrale aktører i branchen efter flere års store politiske gennembrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs