Watch Medier

Finanstilsynets kattelem til udbytter vækker glæde hos banklobby

Finanstilsynet opfordrer til høj grad af mådehold, men åbner trods alt for, at danske pengeinstitutterne kan betale udbytte til ejerne. Det sætter sektoren pris på, selv om mange formelt ikke har truffet beslutningen endnu.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør i bankernes interesseorganisation Finans Danmark glæder sig over, at der vil være mulighed for at banker kan udbetale udbytte. | Foto: Martin Lehmann

Hvis man som bank har rigeligt med knaster på kistebunden, kan man godt få lov at betale udbytte til ejerne. Men det skal ske med ekstrem forsigtighed, og kun hvis kapitalforholdene ellers er gode, lød det fredag fra Finanstilsynet i kølvandet på Det Europæiske Systemiske Risikoråds udmelding.

Hos bankernes interesseorganisation Finans Danmark glæder man sig over, at tilsynet har åbnet en kattelem for udbyttebetaling, så det bliver en smule mere attraktivt at være bankaktionær.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs