Watch Medier

Minkloven vedtaget: Forbud gælder i hele 2021

Sagen om manglende lovgrundlag for at nedslagte alle landets mink har presset regeringen, men mandag kom loven om forbud mod mink i 2021 på plads.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lovforslaget, som forbyder hold af mink i Danmark frem til 31. december 2021, er blevet vedtaget af et flertal i Folketinget bestående af partierne i rød blok. Venstre stemte imod.

Vedtagelsen sikrer nu den lovhjemmel, som regeringen har manglet siden 4. november, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Alle mink skulle aflives, fordi det handlede om folkesundheden, lød det fra regeringen i november. Der var nemlig fundet mutationer af covid-19 i mennesker spredt fra mink, og det kunne få konsekvenser for kommende vacciner.

Det nødvendige lovgrundlag er sikret samme dag, hvor kommissoriet for den såkaldte granskningskommission, der skal kulegrave regeringens håndtering af minksagen, er kommet på plads.

Mette Frederiksens rolle i minksagen skal kulegraves 

Landbrugsministeren øger kontrol med dyrevelfærd 

Partier vil undersøge Rigspolitiets rolle i minksag særskilt 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs