Watch Medier

Stop for takeaway er i regeringens værktøjskasse

Sundhedsministeren indkalder ordførere til møde. Blandt restriktionerne, der kan strammes, er en mulighed for at lukke restauranter helt.

Der kan komme et dansk stop for take-away fra restauranter.

Folketingets sundhedsordførere er mandag igen indkaldt til et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvor der blandt andet skal tales om, hvordan det står til med en engelsk virusvariant i Danmark.

Varianten er mere smitsom end den oprindelige, og flere eksperter og politikere mener, at strammere restriktioner skal til for at sikre, at virusset ikke får godt tag i det danske samfund.

Ifølge et varslingssystem fra regeringen er det muligt at stramme coronarestriktionerne yderligere, og det betyder bl.a., at loftet over forsamlinger kan blive sænket fra ti til tre, skriver Ritzau.

I øjeblikket er det muligt at samles op til ti personer på offentlige steder, mens det i private sammenhænge anbefales, at man heller ikke mødes flere end ti ad gangen.

Som yderligere restriktion er det også en mulighed for regeringen at lukke helt for restauranterne, caféer og lignende, der i øjeblikket ikke må have siddende kunder, men som gerne må sælge mad ud af huset.

Derudover kan der blive indført krav om, at der skal bæres mundbind overalt i det offentlige rum. I øjeblikket skal man bruge mundbind eller visir, når man færdes indenfor på steder, hvor der er offentlig adgang, eksempelvis i dagligvarehandlen. Kravet gælder også i kollektiv transport og på bus- og togstationer.

Endelig kan børnehaver og vuggestuer blive lukket helt. I øjeblikket er alle skoleelever sendt hjem, mens dagtilbuddene må holde åbent. Der er dog retningslinjer om faste børnegrupper og lignende, som institutionerne bedes følge.

Kilder: Sundheds- og Ældreministeriet og Ritzau.

Danpo-medarbejdere igen ramt af corona

Professor: Nedlukning vil med 90 procent sikkerhed forlænges til februar

Fire fødevaretendenser der rykkede i Coop i 2020

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs