Watch Medier

Medier: Regeringen vil sænke forsamlingsforbud til fem

Myndighederne hæver risikoniveauet fra 4 til 5, erfarer Ritzau. Regeringen vil skærpe restriktionerne med lavere forsamlingsforbud og længere afstandskrav i butikker.

Justitsminister Nick Hækkerup deltager i mødet med partiernes ledere tirsdag. | Foto: Jens Dresling

Regeringen lægger op til at sænke forsamlingsforbud fra ti til fem personer samt at hæve afstandskrav fra en til to meter i dagligvarebutikker.

Det erfarer Jyllands-Posten, TV 2 og BT.

Endvidere hæver myndigheder risikoniveauet fra 4 til 5, erfarer Ritzau.

Fra klokken 11.30 tirsdag har partilederne været til møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) om coronasituationen.

Det er Statens Serum Institut (SSI), som anbefaler at halvere forsamlingsloftet for at få bedre styr på coronasmitten.

Det fremgår af et notat, som TV 2 er i besiddelse af.

"I og med at store dele af samfundet er nedlukket, forventes det, at smitte i højere grad kan ske i forbindelse med forsamlinger inden og uden for hjemmet, og at stramning af forsamlingsforbuddet fra 10 til 5 personer i det offentlige rum er et nødvendigt tiltag for at forebygge alvorlig smittespredning," står der i notatet, som ifølge TV 2 er sendt til partilederne forud for mødet.

Meldingerne kommer, efter at blandt andre regeringens støttepartier har brugt tirsdag morgen til at opfordre regeringen til at stramme restriktionerne yderligere.

Nødpasning i vuggestuer og børnehaver, lavere forsamlingsloft, indrejseforbud fra alle lande og skærpet afstandskrav var blandt de forskellige forslag, som SF, Enhedslisten og De Radikale kom med forud for mødet.

Regeringens støttepartier er bekymrede for en meget smitsom britisk variant af coronavirus. Den kaldes B117. Også en sydafrikansk virusvariant skaber bekymring.

I øjeblikket er samfundet delvist lukket ned med et hav af restriktioner. Blandt de nuværende restriktioner, som for de flestes vedkommende løber frem til 17. januar, gælder eksempelvis, at alle elever i folkeskolen er hjemsendt og modtager fjernundervisning.

Desuden er indkøbscentre og stormagasiner lukket samt liberale erhverv som frisører, massører, tatovører og køreskoler.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs