Watch Medier

Nye restriktioner på vej

Efter møde med partilederne indkalder Statsministeriet til pressemøde om covid-19 tirsdag kl. 15. Her ventes der at blive varslet nye restriktioner.

Statsministeren indkalder til endnu et coronapressemøde i Statsministeriet. | Foto: Philip Davali

Statsministeriet har indkaldt til pressemøde om covid-19 i Danmark tirsdag eftermiddag klokken 15.

Indkaldelsen fra Statsministeriet kommer, efter at partilederne på Christiansborg tirsdag har været til møde om udviklingen af den nye og mere smitsomme mutation af covid-19, som den seneste tid har spredt sig verden over.

Ifølge flere kilder lægger regeringen op til at sænke forsamlingsloftet fra ti til fem og skærpe afstandskravet i butikker til to meter, mens sundhedsmyndighederne hæver det generelle risikoniveau fra 4 til 5 - det højeste niveau.

Det er Statens Serum Institut (SSI), som anbefaler at halvere forsamlingsloftet for at få bedre styr på coronasmitten, erfarer TV2.

"I og med at store dele af samfundet er nedlukket, forventes det, at smitte i højere grad kan ske i forbindelse med forsamlinger inden og uden for hjemmet, og at stramning af forsamlingsforbuddet fra 10 til 5 personer i det offentlige rum er et nødvendigt tiltag for at forebygge alvorlig smittespredning," står der i notatet, som ifølge TV2 er sendt til partilederne forud for mødet tirsdag.

Meldingerne kommer, efter at blandt andre regeringens støttepartier tirsdag morgen opfordrede regeringen til at stramme restriktionerne yderligere.

Nødpasning i vuggestuer og børnehaver, lavere forsamlingsloft, indrejseforbud fra alle lande og skærpede afstandskrav var blandt de forskellige forslag, som SF, Enhedslisten og De Radikale kom med forud for mødet.

Læs mere her:

Medier: Regeringen vil sænke forsamlingsforbud til fem

Medier: Sundhedsmyndigheder frygter højere kontakttal i februar

Stop for takeaway er i regeringens værktøjskasse

Erhvervsrejser til Storbritannien frarådes

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs