Watch Medier

Formand: Minkavlerne mangler 4-5 mia. kr.

Der er tale om flere milliarder kroner, som minkavlerne ikke har fået udbetalt for at have aflivet sine mink for Fødevarestyrelsen, siger minkformand. Fødevarestyrelsen arbejder på at få udbetalt et acontobeløb til avlerne.

Formand for Dansk Minkavlere Tage Pedersen. | Foto: Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Minkavlerne venter på tredje måned på sine penge fra Fødevarestyrelsen for at assistere styrelsen i aflivningen af sine egne mink, og ifølge formand for Dansk Minkavlere, Tage Pedersen, er der tale om flere milliarder kr.

Med tempobonus for en hurtig aflivning og erstatning for de destruerede mink inkluderet løber beløbet op i 4-5 mia. kr. ifølge formanden, skriver Børsen.

"De 4-5 mia. kr. er noget, der blev aftalt i starten af oktober, og det blev lovet, at pengene ville komme hurtigt. De burde være udbetalt for længst – og ellers burde de komme i morgen," siger Tage Pedersen til mediet.

Ifølge formanden arbejder Fødevarestyrelsen på at skabe et grundlag for at udbetale et acontobeløb til avlerne, og styrelsen erkender samtidig, at arbejdet er gået for langsomt.

Udbetalingen har vist sig at være mere kompleks end ventet, skriver styrelsen til Børsen.

"Fødevarestyrelsen arbejder på højtryk for at få etableret et system, der kan håndtere de mange udbetalinger og få sagsbehandlet de indkomne sager hurtigst muligt. Men der en række forhold af både juridisk og økonomisk karakter, der skal afklares, før de forskellige udbetalinger kan sættes i gang," skriver Fødevarestyrelsen i en skriftlig kommentar til mediet.

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs