Watch Medier

Skat har udvidet skattelysager mod multinationale selskaber

Flere storkoncerner og kapitalfonde, der har ført penge fra Danmark til skattely, har modtaget skattekrav fra Skattestyrelsen. Det samlede krav lyder nu på 6,8 mia. kr. mod i alt 48 virksomheder - herunder ejere af TDC og Radiometer.

"Sagerne indgår i et sagskompleks, som jeg som skatteminister lægger stor vægt på, og hvor jeg håber, at domstolene vil følge Skatteministeriets synspunkter," udtaler skatteminister Morten Bødskov i en skriftlig kommentar til mediet. | Foto: Miriam Dalsgaard

Skattestyrelsen har øget antallet af sager mod multinationale selskaber, der har ført penge fra Danmark til skattely.

Det skriver Finans på baggrund af en opdatering fra Skattestyrelsen, hvor antallet af sager er steget til 150, mens antallet af virksomheder er på 48, og hvor det samlede skattekrav lyder på 6,8 mia. kr.

Til sammenligning var der i 2011 rejst 31 sager, hvor 16 store koncerner havde modtaget skattekrav på omkring 5,5 mia. kr., lyder det.

"Sagerne indgår i et sagskompleks, som jeg som skatteminister lægger stor vægt på, og hvor jeg håber, at domstolene vil følge Skatteministeriets synspunkter," udtaler skatteminister Morten Bødskov i en skriftlig kommentar til mediet.

Blandt selskaber, der har modtaget skattekrav, finder man blandt andet fem store kapitalfonde - herunder Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence - som tidligere har ejet telekoncernen TDC, den amerikanske koncern Netapp og medicoselskabet Radiometer.

Flere af skattesagerne blev indledt for mere end ti år siden og er endnu ikke blevet afgjort, da EU-Domstolen har skullet give sin vurdering af en række principielle spørgsmål, skriver Finans.

De omtalte kapitalfonde har ifølge Finans ikke ønsket at kommentere sagen.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs