Watch Medier

Norges regering giver sig - vil alligevel hjælpe Norwegian

Norges regering har gennem coronakrisen afvist at hjælpe Norwegian med at afværge konkurs, men ser nu postivt på at bidrage. Erhvervsministeren kalder flyselskabets nye plan mere robust.

Norwegian står til til at få hjælp af den norske stat. | Foto: Finn Frandsen

Den norske regering er klar til at hjælpe flyselskabet Norwegian økonomisk under visse betingelser. Det oplyser Norwegian i en meddelelse.

Den norske regering har ellers gennem coronakrisen flere gange afvist af hjælpe det pressede selskab, der kæmper med en høj gæld.

I sidste uge fremlagde Norwegian en plan for, hvordan selskabet kommer ud af krisen, og den er mere appetitlig end tidligere. Det siger den norske erhvervsminister, Iselin Nybø (V), siger til nyhedsbureauet NTB.

Ny plan er mere robust

"Norwegians nye forretningsplan indebærer kraftige ændringer i selskabets gældsstruktur og tilførsel af 4-5 milliarder kroner i kapital. Planen fremstår mere robust end den, vi sagde nej til i oktober. Derfor stiller vi os positive i forhold til at bidrage," siger hun.

Som en del af planen for fremtiden vil Norwegian droppe sin satsning på langdistanceruter til USA og Asien. I stedet vil selskabet have et nordisk udgangspunkt og flyve i Europa.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger flybranchen tæt, at risikoen for en konkurs er tæt på afværget.

"Den her støtte betyder, at risikoen for en konkurs i Norwegian med et trylleslag ser ud til at være forsvundet. Det er nøglen til redning, fordi det er et rygstød til, at andre investorer vil skyde penge i selskabet", siger Jacob Pedersen.

Selv om den norske regering har erklæret sig klar til at støtte, har Norwegian fortsat et stort arbejde foran sig i.

Norwegian er i øjeblikket underlagt konkursbeskyttelse i Irland, hvor størstedelen af selskabets fly og gæld er registreret.

Konkursbeskyttelsen er en proces, hvor selskabet uden risiko for at blive erklæret konkurs kan forhandle en løsning på plads med selskabets kreditorer, der kan sikre selskabets fremtid.

Her forhandler Norwegian blandt andet om at få nedskrevet en stor del af sin gæld.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs