Watch Medier

S-ordfører: Alle lande må forholde sig til risiko for at miste adgang til Google-søgning

Alle lande i Europa må forholde sig til et dilemma, hvor man kan være nødt til at leve med, at adgangen til Google-søgninger kan blive lukket, siger Socialdemokratiets medieordfører.

Kasper Sand Kjær, medieordfører for Socialdemokratiet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I Australien har Google truet med at lukke for adgangen til at søge i techkoncernens søgemaskine, fordi den australske regering har tænkt sig at indføre en lov, der tvinger Google til at betale mediehuse for de nyheder, der bliver vist i søgninger. Også i Danmark kan vi komme til at stå i en situation, hvor Google lukker for adgangen, siger Socialdemokratiets medieordfører Kasper Sand Kjær i dagens udgave af Politiken.

"Det er et dilemma, som alle europæiske lande må forholde sig til: Vi har ladet stå til for længe. Tech-giganterne har fået så stor magt over distributionen og den demokratiske samtale, at der ikke er noget hurtigt fiks til at vinde magten og kontrollen tilbage," siger Kasper Sand Kjær.

I Frankrig landede man for nylig en aftale om, at Google betaler de franske medier for de nyheder, der lander i Google News Showcase. Aftalen gælder dog ikke for nyheder i almindelige Google-søgninger, mener Google, som lige nu diskuterer den sag med de franske myndigheder.

Kulturminister Joy Mogensen har tidligere varslet et opgør med techgiganterne, og Kasper Sand Kjær har fortalte kort før jul MediaWatch, at det bliver noget af det vigtigste, når man skal indgå et nyt medieforlig, at sporene er lagt til kampen mod Google og de øvrige techkoncerner.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs