Watch Medier

Bryggerier brænder inde med usælgeligt fadøl

Lukket natteliv og for få fester og events efterlader bryggerierne med masser af fadøl, der bliver for gammelt. Derfor anmoder de trængte bryggerier nu politikerne om hjælp. Fire ud af 36 bryggerier melder om risiko for at lukke.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Der har været alt for langt mellem ølkunderne i det seneste år. Derfor brænder tre ud af fire danske bryggerier inde med fadøl, der bliver for gammelt.

Det fortæller Bryggeriforeningen, der har lavet en status blandt medlemmerne. Her svarer 28 ud af 36 deltagende bryggerier bekræftende på, at nedlukningen af restauranter, caféer og barer efterlader dem med blandt andet usælgeligt juleøl.

"Desværre var restaurantsektoren lukket i december, som for mange bryggerier er en meget vigtig måned, og bryggerierne kunne derfor ikke afsætte alle deres fustager med julebryg, som de nu brænder inde med. Det samme gælder øltyper med kort holdbarhed - eksempelvis Pale Ale og IPA. Den usælgelige fadøl er et konkret tegn på en branche i knæ," siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

Foreningens medlemmer efterspørger kompensation for de usælgelige fadølsfustager.

Fire ud af fem bryggerier ønsker samtidig, at der indføres et coronapas, som skal give adgang til events. Desuden peger over halvdelen af bryggerierne på, at de har akut behov for færre udgifter, eksempelvis via afgiftssænkelser.

"Allerhelst vil bryggerierne i gang med at sælge deres produkter til de kunder, der i dag er tvangslukkede. Et coronapas til borgere med vaccination, negativ test eller tidligere coronasygdom kan sikre en tidligere, men tryg genåbning for natteliv og større begivenheder. Her og nu har vores medlemmer brug for afgiftslempelser, og der er brug for at få udskudt betalingen af moms for hele 2020, som mange virksomheder skal indbetale om kort tid", siger Niels Hald.

Fire ud af de 36 bryggerier i undersøgelsen melder om risiko for at lukke. Det er dobbelt så mange som i en tilsvarende undersøgelse i efteråret 2020.

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs