Watch Medier

Ny låneordning ventes at kunne redde flere firmaer fra konkurs

Det kommer som en stor hjælp for mange firmaer, at de kan udskyde deres momsbetaling, vurderer SMVdanmark, der er lobbyorganisation for 18.000 mindre virksomheder.

Cheføkonom Mia Amalie Holstein peger på, at mange mangler at få udbetalt penge fra eksisterende hjælpepakker. | Foto: Ulrik Jantzen(SMVdanmark/PR

Med udsigt til en ny låneordning regner en del af de mindre forretninger med at kunne undgå en konkurs.

Det er meldingen fra interesseorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer cirka 18.000 små og mellemstore virksomheder. Det er blandt andet frisører og mindre håndværkerfirmaer.

For mange af SMVdanmarks medlemmer er økonomien blevet hårdt presset af den nedlukning og de restriktioner, der er indført som følge af coronavirusset.

Derfor kommer det for flere af dem som en stor hjælp, at regeringen lægger op til en ny låneordning, der skal tilbyde 170 milliarder kroner i likviditet til danske virksomheder.

Ordningen kommer blandt andet til at bestå af lån til A-skat og udskydning af moms- og skattebetalinger.

Dobbelt momsregning

Særligt det sidste har bekymret flere virksomheder.

Ifølge cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark Mia Amalie Holstein har cirka halvdelen af organisationens medlemmer i en rundspørge svaret, at de har en dobbelt momsregning, der venter rundt om hjørnet.

"Og af dem, der har en dobbelt momsregning, der siger cirka en tredjedel, at hvis der ikke kommer en løsning på det her, så skubber det dem i nogen grad, høj grad eller meget høj grad i retning af en konkurs. Så det tager simpelthen toppen af, hvor mange der går konkurs. Så det er et meget vigtigt skridt, der bliver taget i dag," siger Mia Amalie Holstein.

Den nye låneordning kommer i forlængelse af en række andre hjælpepakker, som regeringen sammen med andre af Folketingets partier har søsat under coronakrisen.

Det er dog ikke alle virksomheder, der endnu har fået udbetalt støtten fra de tidligere hjælpepakker, fortæller Mia Amalie Holstein.

Likviditetsklemme

Ifølge hende er der stadig nogle virksomheder, der venter på støtte tilbage fra august, og at de samme virksomheder ikke kan søge om hjælp fra nyere hjælpepakker, før de har fået den allerede ansøgte støtte.

"Så det er en kæmpe likviditetsklemme, de sidder i lige nu. Jeg vil vurdere, at ved at få mere tid til at kunne skaffe den fornødne likviditet, så kan virksomhederne godt selv løse det her problem. Og det vil de også gerne," siger Mia Amalie Holstein.

Den nye hjælp til trængte virksomheder kommer, efter regeringen torsdag valgte at forlænge de gældende coronarestriktioner. De løber nu frem til 28. februar.

Det betyder blandt andet, at liberale serviceerhverv fortsat skal holde lukket, og barer, restauranter og caféer kun må sælge takeaway.

Læs mere her:

Regeringen vil styrke virksomheder med 170 milliarder 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs