Watch Medier

Fra onsdag kan små virksomheder søge om lån for otte milliarder

En ny rentefri låneordning for mindre virksomheder træder i kraft fra onsdag. Hensigten med at yde statslån til A-skat og am-bidrag er at sikre økonomien i de mindre virksomheder, der er blevet hårdt presset under coronakrisen.

Skattestyrelsen forventer, at op mod 130.000 virksomheder vil kunne søge om lån. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Fra onsdag kan små og mellemstore virksomheder ansøge om at få udbetalt den A-skat og am-bidrag, de rettidigt har angivet for august og december, som et rentefrit lån.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen skønner, at op imod 130.000 virksomheder samlet set vil kunne søge om lån for knap otte milliarder kroner.

Låneordningen er et resultat af et forslag, som regeringen kom med i midten af december. Det er siden blevet endeligt vedtaget af et politisk flertal i januar.

Ordningen skal bidrage til at sikre økonomien i de mange små og mellemstore virksomheder, der er blevet hårdt presset under coronakrisen.

Med ordningen kan de få udbetalt det beløb, de tidligere har angivet for A-skat og am-bidrag for august og december, som et rentefrit lån.

"De rentefrie lån kan være en hjælp til de virksomheder, der er presset på likviditeten på grund af coronakrisen."

"Derfor sender vi i de kommende dage mails til 130.000 virksomheder, som vi skønner, kan bruge ordningen," siger Johanne Lykke Aggergaard, underdirektør i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Virksomhederne kan ansøge om udbetaling af lånet fra onsdag 3. februar og i en begrænset periode frem til 31. marts.

Ansøgningerne om udbetaling af lånet skal ske gennem virk.dk, men behandles af Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen behandler alle ansøgninger om lån inden for fem arbejdsdage.

Lånet skal tilbagebetales 1. november 2021.

Skattestyrelsen gør opmærksom på, at ikke alle virksomheder vil kunne lave et lån i den nye ordning.

Det gælder blandt andet virksomheder, der inden for de sidste tre år har fået fastsat moms, A-skat eller am-bidrag foreløbigt, fordi de ikke har indsendt en angivelse, som de skulle.

Det samme gælder virksomheder, hvor ejeren eller en person i virksomhedens ledelse inden for de sidste ti år er dømt for skatte- eller afgiftssvig.

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs