Watch Medier

Ørsted melder hus forbi på hackerangreb

Trods brug af software fra amerikanske Solarwinds er det danske energiselskab Ørsted ikke blandt de ramte i det store hackerangreb, fastslår økonomidirektør. To "store energiselskaber" i Danmark er rapporteret ramt, men indtil videre er de ikke stået frem.

Ørsted er ikke et af de to danske energiselskaber, der er ramt af Solarwinds-angrebet. | Foto: PR/Ørsted

I december kom USA's myndigheder med en urovækkende erkendelse. Ukendte aktører - angiveligt bakket op af fremmede statsmagter - var lykkedes med ikke blot at hacke sig ind hos virksomheder og myndigheder, men også at gemme sig i månedsvis ved at udnytte en svaghed i især softwareselskabet Solarwinds.

Hvor mange af Solarwinds-brugerne – der omfatter mange tusinde myndigheder og virksomheder – der er ramt, er der intet overblik over. Heller ikke over, hvad hackerne har brugt eller påtænker at bruge den ulovlige indtrængen til. Men allerede få dage efter afsløringen skrev mediet The Intercept, at angrebet også havde ramt elsektoren og den kritiske infrastruktur.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Investor: Opgør med Totalkredit-aftalen vil åbne muligheder for Jyske Bank

Ud over at kunne få en større realkreditforretning vil det give Jyske Bank bedre muligheder for at købe konkurrenter, hvis der kommer ændringer i den aftale, der i øjeblikket sikrer, at 45 danske danske pengeinstitutter formidler realkreditlån fra Totalkredit. Det vurderer bankinvestor og aktieanalytiker Michael West Hybholt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs