Watch Medier

Enkelt-dosis-vaccine på vej mod godkendelse i USA

Amerikanerne kan måske snart få endnu en tredje vaccine mod coronavirus, efter at medicinalselskabet Johnson & Johnson har søgt om nødgodkendelse. Den nye vaccine kan blive en gamechanger, fordi den kun kræver et stkik.

Vaccinen fra Johnson & Johnson nærmer sig markedet i USA. | Foto: Mark Ralston/AFP / AFP

Den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson har bedt de amerikanske sundhedsmyndigheder om at godkende selskabets covid-19-vaccine til nødbrug i USA.

Det oplyser Johnson & Johnson torsdag amerikansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ansøgningen til USA' lægemiddelstyrelse, FDA, kommer i kølvandet på en rapport, der 29. januar konkluderede, at Johnson & Johnsons vaccine er 66 procent effektiv over for virusset.

Det var ventet, at Johnson & Johnson ville søge om nødgodkendelse i USA i denne uge. Herefter regner selskabet med at få en godkendelse i løbet af februar.

En dosis bliver en gamechanger

Den store fordel ved Johnson & Johnsons vaccine er at den modsat de tidligere godkendte vacciner kun kræver en enkelt dosis.

"Dette er en pandemivaccine, der kan gøre en forskel med en enkelt dosis," sagde Paul Stoffels, der er forskningschef for Johnson & Johnson, ifølge The New York Times i sidste uge.

De to andre vacciner, der allerede er blevet godkendt i USA, kræver to doser for at opnå den fulde beskyttelse mod coronavirusset.

Det gælder vaccinerne fra Pfizer/Biontech og Moderna, der har en effekt på henholdsvis 95 og 94,1 pct. Vaccinen fra Astrazeneca, der er godkendt i Storbritannien, EU og flere andre landet, ventes tidligst godkendt i USA i april.

USA har indgået en aftale med Johnson & Johnson om at købe 100 millioner doser af selskabets vaccine for en milliard dollar og mulighed for at købe yderligere 200 millioner doser.

Johnson & Johnson har oplyst, at selskabet er klar til at levere vacciner, så snart nødgodkendelsen er i hus. Selskabet sigter mod at levere en milliard doser i 2021.

Doserne skal produceres i USA, Europa, Sydafrika og Indien, skriver Reuters.

Effekten af Johnson & Johnsons vaccine er dog reduceret, når det gælder en særlig smitsom variant fra Sydafrika. Her har test vist, at vaccinen har en effektivitet på 57 procent. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs