Watch Medier

Ny regeringsstrategi skal sikre coronatest af borgere to gange om ugen

Regeringen er klar med en strategi om, at flere borgere skal testes to gange om ugen. "Det er en samfundskontrakt, hvor vi kræver af branchen og dele af samfundet, som kan genåbne, at der skal være test to gange om ugen," siger sundhedsministeren.

Magnus Heunicke varsler flere test. | Foto: Valdemar Ren

I fremtiden skal flere danskere vænne sig til at blive coronatestet et par gange om ugen.

Regeringen har således indgået en aftale med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner om, at flere borgere skal testes to gange om ugen.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) onsdag i forbindelse med et doorstep på Christiansborg.

"Det er en samfundskontrakt, hvor vi kræver af branchen og dele af samfundet, som kan genåbne, at der skal være test to gange om ugen. Enten en hurtigtest eller en pcr-test, så vi kan lægge det ind i de modeller, vi regner på," siger Heunicke.

Den indgåede aftale kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) søndag i et interview med Berlingske sagde, at borgerne skal vænne sig til at blive testet oftere - måske mere end en gang om ugen.

Det er afgørende for genåbningen, lød det fra Frederiksen i interviewet.

Pres for genåbning

Op til onsdagens doorstep har flere partier presset på for, at regeringen snart indleder en genåbning af flere dele af samfundet.

Ifølge Heunicke afventer regeringen fortsat beregninger fra eksperter, før han kan sige, hvornår genåbningen begynder.

Men han lover at dele det med borgerne, så snart han får mere information.

Fra erhvervsorganisationen Dansk Industri er der umiddelbart bifald til planerne om flere test. Det kan nemlig rykke en genåbning af samfundet, herunder erhvervsliv og skoler betydeligt tættere på, mener DI.

"Øget testkapacitet er en afgørende del af både en kortsigtet og langsigtet genåbning af det danske samfund, og det er første skridt mod et egentlig digitalt coronaspas, som vi har foreslået. Et coronapas med oplysninger om test, vaccine og immunitet er af de vigtigste nøgler til genåbningen af samfundet," siger DI's adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

Genåbnet med succes

Et af de steder, hvor regeringen har begyndt en genåbning, er folkeskolen. Her har de yngste elever kunnet vende tilbage i skole siden 8. februar.

Heunicke kan fortælle, at genåbningen for de yngste elever er gået godt, og at erfaringerne er gode.

"Vores håb er, at vi kan få en yderligere genåbning af samfundet. Det er gået forsvarligt sikkert og trygt. Der er forhåbentlig noget plads, men det bliver vi klogere på, så snart vi har beregninger," siger han om en genåbning for de ældste elever.

Ifølge undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kan det komme på tale at genåbne for de ældre elever, hvis de selv bidrager ved at lade sig teste for corona.

Læs mere her:

Danmark køber ti millioner lyntest

DI: Væsentlig flere test kan rykke genåbningen nærmere  

Mere fra Watch Medier

Medie: Conscia er sat til salg

Kapitalfonden Nordic Capital har hyret flere banker til at hjælpe med et salg af it-virksomheden Conscia, som leverer digitale infrastrukturløsninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs