Watch Medier

Dansk Industri samler 20 topledere i ny digital indssatsstyrke

En ny gruppe af 20 topchefer fra dansk erhvervsliv skal invitere til topmøder for at udforme konkrete forslag til regeringens kommende digitaliseringsstrategi.

Fra venstre André Rogaczewski fra Netcompany og Lars Sandahl fra Dansk Industri. | Foto: PR

20 topchefer fra dansk erhvervsliv går sammen i en ny taskforce, som skal sikre, at de digitale erfaringer, coronakrisen har givet, også bliver udnyttet til fulde i kølvandet på krisen.

Bag indsatsstyrken står Dansk Industri, som har taget initiativet til at samle toplederne, der blandt andet tæller Netcompany-direktør André Rogaczewski.

Gruppen skal løbende komme med konkrete forslag til regeringen om, hvordan Danmarks kommende digitaliseringsstrategi skal se ud. Ifølge Berlingske vil topcheferne have fire fokusområder for deres arbejde i indsatsstyrken.

Det gælder brug af teknologi og data til at; fremme den grønne omstilling, forbedre sundhedsområdet, forenkle digital offentlig administration og løfte uddannelsesområdet.

Forslagene skal blandt andet udformes til såkaldte topmøder, hvor gruppen skal samle relevante politikere, forskere, medlemmer af fagbevægelsen og andre interessenter, lyder det i en pressemeddelelse.

Rationalet bag det nye initiativ er, at Danmark under coronakrisen har nydt godt af at være langt fremme på digitaliseringen, men at vi kan blive overhalet af andre land, som har fået sat ekstra gang i digitaliseringen på grund af covid-19.

"Erfaringerne (fra coronakrisen, red.) giver os absolut en masse nye muligheder, men vi må ikke tage vores position for givet. Resten af verden har nu i endnu højere grad opdaget de digitale muligheder, og derfor skal vi lægge os ekstra i selen for at bevare og udvikle vores internationale digitale førerposition," siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, i pressemeddelelsen.

Hvem der udover André Rogaczewski er med i taskforcen, er endnu ikke offentliggjort.

Netcompany-partner vil gøre det dyrere at klage over udbud

Forsinket it-system udskyder kontrol af milliardstor coronahjælp 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs