Watch Medier

December viste første nedgang i beskæftigelsen i et halvt år

I december var der 3000 færre lønmodtagere i beskæftigelse. Det var første fald i seks måneder. Året viste en samlet tilbagegang i beskæftigelsen på 20.000 - det største fald siden 2009.

Nedlukningen kort før udløste fyringer, vurderer Ledernes Hovedorganisation. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Efter måneder med fremgang faldt antallet af lønmodtagere mod slutningen af sidste år.

I december var der 3000 færre lønmodtagere sammenlignet med november. Det var første fald i beskæftigelsen i seks måneder.

Det viser nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik, der er korrigeret for sæsonudsving.

Faldet i beskæftigelsen af løndmodtagere kan hænge sammen med den nye nedlukning af landet, som myndighederne iværksatte i december for at bremse coronaspredningen.

"Den nye nedlukning, som kom kort før jul, har lagt en kraftig dæmper på økonomien og tvunget blandt andet butikker og restauranter til at lukke ned. Det har desværre betydet fyringer og fået beskæftigelsen til at falde," skriver cheføkonom Niklas Praefke fra Ledernes Hovedorganisation i en kommentar.

Med den faldende beskæftigelse var der i december 2.775.377 lønmodtagere i Danmark. Det svarer til, at lønmodtagerbeskæftigelsen i løbet af 2020 er faldet med 20.000 personer.

Det er det største fald i lønmodtagerbeskæftigelsen siden 2009.

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs