Genåbning bliver uden politisk aftale

Blå blok har forladt forhandlinger om en genåbning. "Ingen aftale med os om genåbning. Regeringens udspil ser ikke ud til at ændres," lyder det fra De Konservatives formand.
Blå blok er utilfedse med de forhandleringer, der tirsdag aften har fundet sted mellem partilederne og partiernes sundhedsordførere om, hvilke dele af samfundet der kan genåbnes. | Foto: Anthon Unger
Blå blok er utilfedse med de forhandleringer, der tirsdag aften har fundet sted mellem partilederne og partiernes sundhedsordførere om, hvilke dele af samfundet der kan genåbnes. | Foto: Anthon Unger
af policywatch/ritzau

Oppositionen har samlet forladt forhandlingerne om en genåbning tirsdag aften.

Det oplyser Jakob Ellemann-Jensen (V), der siger, at partierne blevet "smidt ud".

Regeringen kommer altså ikke til at kunne regne med opbakning fra de blå partier til den delvise genåbning, som en ekspertgruppe mandag kom med en indstilling til.

Regeringen ville ikke åbne mere end eksperter anbefaler, lyder det fra De Konservatives formand.

"Det er et lille skridt på vejen, men det er slet ikke nok," siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i et interview på TV2 News om genåbningen, der er lagt op til.

På Twitter skriver han, at han ikke mener, regeringen er villig til at åbne nok af samfundet op igen:

"Ingen aftale med os om genåbning. Regeringens udspil ser ikke ud til at ændres."

"Vi ønsker efter- og højskoler åbne, da der kan laves bobler. Unødvendigt mange butikker lukkes på grund af kvadratmeter-grænse. Kommuner med lav smitte bør få børn tilbage i skolerne."

DF har også meldt sig ud af forhandlingerne, oplyser formand Kristian Thulesen Dahl.

Han mener ikke, der var nogen politisk forhandling var, da Folketingets partiledere og sundhedsordførere holdt møde tirsdag om en kommende genåbning af Danmark.

Til TV2 News siger han, at de blå partiledere blev bedt om at "koble af" og "forlade mødet", da de kom med indspark og ønsker til mødet om genåbningen.

Professor: Genåbningen kan blive til tredje bølge

Storcentrene i opråb: Vi kan genåbne forsvarligt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også