Watch Medier

Johnson & Johnsons et-stik-vaccine er et skridt nærmere godkendelse i USA

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, kalder Johnson & Johnsons coronavaccine for sikker og effektiv i et orienteringsdokument til det eksperpantpanel, som mødes på fredag for at afgøre en nødgodkendelse.

En coronavaccine, der kun kræver et stik, er tæt på amerikansk godkendelse. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Johnson & Johnsons covid-19-vaccine fremstår sikker og effektiv. Sådan lyder vurderingen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) onsdag eftermiddag i et orienteringsdokument forud for et uafhængigt ekspertmøde.

FDA's uafhængige ekspertpanel mødes fredag og afgør, hvorvidt vaccinen, som er baseret på blot en enkelt dosis, kan anbefales godkendt til nødbrug, skriver Reuters.

Det er et panel bestående af uafhængige eksperter, der skal godkende vaccinen. FDA skal ikke følge panelets indstilling, men har gjort det i forbindelse med vaccinerne fra Moderna og Pfizer.

Johnson & Johnson har også søgt om gdkendelse af vaccinen i EU. Her er der dog ikke tale om nogen nødgodkendelse. Afgørelsen i EU ventes midt i marts.

Læs mere her:

Enkelt-dosis-vaccine på vej mod godkendelse i USA Sundhedsstyrelsen: Trods forsinkelser kan alle være vaccineret til sommer 

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs