Johnson & Johnsons et-stik-vaccine er et skridt nærmere godkendelse i USA

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, kalder Johnson & Johnsons coronavaccine for sikker og effektiv i et orienteringsdokument til det eksperpantpanel, som mødes på fredag for at afgøre en nødgodkendelse.
En coronavaccine, der kun kræver et stik, er tæt på amerikansk godkendelse. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
En coronavaccine, der kun kræver et stik, er tæt på amerikansk godkendelse. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
af ritzau finans

Johnson & Johnsons covid-19-vaccine fremstår sikker og effektiv. Sådan lyder vurderingen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) onsdag eftermiddag i et orienteringsdokument forud for et uafhængigt ekspertmøde.

FDA's uafhængige ekspertpanel mødes fredag og afgør, hvorvidt vaccinen, som er baseret på blot en enkelt dosis, kan anbefales godkendt til nødbrug, skriver Reuters.

Det er et panel bestående af uafhængige eksperter, der skal godkende vaccinen. FDA skal ikke følge panelets indstilling, men har gjort det i forbindelse med vaccinerne fra Moderna og Pfizer.

Johnson & Johnson har også søgt om gdkendelse af vaccinen i EU. Her er der dog ikke tale om nogen nødgodkendelse. Afgørelsen i EU ventes midt i marts.

Læs mere her:

Enkelt-dosis-vaccine på vej mod godkendelse i USA Sundhedsstyrelsen: Trods forsinkelser kan alle være vaccineret til sommer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også