Watch Medier

Finanstilsynet vil stække pensionsselskabers brug af kundekapital på nødlidende forsikringer

Finanstilsynet overvejer at stække brugen af kundekapital i et forsøg på at komme underskuddene på syge- og ulykkesforsikringer til livs, erfarer Finans. Tilsynet afviser at kommentere, men oplyser, at der arbejdes på et udkast til nye regler for syge- og ulykkesforsikringer (SUL).

Foto: Lars Krabbe/IND

Pensionsselskaberne har tabt milliarder på forretningen for syge- og ulykkesforsikringer (SUL), og ifølge Finans er et ventet tiltag fra Finanstilsynet, der skal sætte en stopper for underskuddene snart på trapperne.

Problemet med de store underskud er, at de øger risikoen for, at rabatter på forsikringer til nogle kunder kan ende med at blive finansieret af andre kunders betalinger for at få forvaltet sin pension.

Ifølge mediet overvejer Finanstilsynet at stramme reglerne, så forsikring og pension kommer til at balancere økonomisk hver for sig for at komme underskuddene til livs - det skulle eftersigende være blevet sagt på nogle møder.

Finanstilsynet afviser at svare direkte på, hvad der er blevet sagt på møderne, eller hvordan tilsynet fremover vil håndtere de store underskud, der præger branchen.

"Men vi arbejder på et udkast til nye regler for syge- og ulykkesforsikringer. I den forbindelse fokuserer vi på, at der skal være tale om holdbare forretningsmodeller. Vi interesserer os bl.a. for kapitalen og for de særlige bonushensættelser (det hedder kundekapital på fagsprog - red.)," siger underdirektør i Finanstilsynet Per Plougmand Bærtelsen til Finans.

PFA-tal vækker skepsis hos mægler: "Det er et skønmaleri"

Topdanmark-topchef: Et vanskeligt år med en rigtig god afslutning 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs