Watch Medier

USA ventes at tage ny vaccine i brug fra næste uge

En coronavaccine fra medicinalselskabet Johnson & Johnson ventes godkendt og taget i brug i USA i løbet af få dage. EU forventer at godkende den i næste måned.

USA er på nippet til at tage tredje vaccine i brug. | Foto: KATE GERAGHTY/AFP / POOL

USA er tæt på at give nødgodkendelse til sin tredje vaccine mod covid-19, og tre til fire millioner doser ventes at kunne tages i brug i næste uge. Det oplyser præsident Joe Bidens regering. Det bekræftes af FDA, den instans i USA der godkender ny medicin.

Det drejer sig om vaccinen fra selskabet Johnson & Johnson.

Det er en vaccine, som også EU står på spring til at anvende, hvis den som forventet bliver godkendt af EU-Kommissionen i næste måned.

Vaccinerne fra Moderna og BioNTech/Pfizer er de to vacciner, som lige nu anvendes i USA. De skal opbevares i frysere for at kunne være virksomme.

Køleskabskold et-stik-vaccine

Men det er ikke nødvendigt med vaccinen fra Johnson & Johnson. Den kan opbevares i køleskab og skal kun gives én gang i modsætning til de øvrige vacciner, der kræver to indsprøjtninger.

FDA udtalte onsdag, at Johnson & Johnsons vacciner ser ud til at være både sikre og effektive i de forsøg, der er foretaget.

Medicinalselskabet har indgået en kontrakt om at levere 100 millioner doser til USA inden udgangen af juni. Jeff Zients, der er coronakoordinator i Det Hvide Hus, siger, man forsøger at få det til at ske tidligere.

Data har ifølge mediet BBC vist, at Johnson & Johnsons vaccine er 85 procent effektiv i forhold til at forhindre alvorlig sygdom og 66 procent effektiv i forhold til at forhindre, at en person smittes med covid-19.

En ekspertkomité ventes at mødes fredag for at beslutte, om FDA bør godkende vaccinen.

Det Europæiske Medicinalagentur (EMA) vil ifølge planen midt i marts beslutte, om den nye vaccine skal godkendes i EU. EU-Kommissionen har tidligere bestilt 400 millioner doser af vaccinen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs